Пошук по сайту

Архів новин

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
37220019
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
15119
19855
81940
36975102
390543
741627
37220019

Ваш IP: 3.141.31.209
19 квітня 2024 17:31

Голова райдержадміністрації Михайло Демченко дав старт будівництву Ільківської школи

На захід завітали голова Вінницької районної державної адміністрації Михайло Демченко, начальник відділу освіти РДА Світлана Томусяк, депутати райради Віктор Шмігель та Віктор Марущак, очільниця територіальної громади Тетяна Петровська, директор дев’ятирічки Богдан Кравець. Зазначимо, що навчальний заклад розташований чи не у найстарішій споруд з поміж шкіл краю, зведеній ще у далекому 1933 році. Приміщення невеличкі, відсутня спортивна зала, до того ж СЗШ вважається аварійною. На території поселення є недобудоване приміщення (ще із 1994 року) для навчального закладу, але аби завершити там роботи було потрібно чимало коштів. Проте, завдяки спільним зусиллям районної та місцевої влад, вчителів та батьків й усіх небайдужих жителів громади, за підтримки народних депутатів України Олександра Домбровського та Олексія Порошенка вдалося зрушити справу й здійснити давню мрію про нову сучасну школу. Й уже в грудні цьогоріч розпочалися будівельні роботи у недобудованому приміщенні для школи. Для початку там буде змінено дах, встановлено якісні вікна, відремонтовано котельню, затим здійснено реконструювання класних кімнат та коридорів. Аби вже найближчим часом учні навчалися в  зручних та комфортних умовах.

Розповідаючи про нелегкий та тернистий шлях до омріяної школи очільниця територіальної громади Тетяна Петровська здійснила невеличкий екскурс, зазначивши, що будівництво навчального закладу розпочалося у 90-тих минулого століття, проте через брак коштів його було зупинено. Й з того моменту і до нині сільська рада зверталась в усі інстанції, стукали в усі двері аби зрушити цю потрібну та необхідну справу. – Наші починання все ж таки увінчувались певними успіхами, в 2010 році було ухвалено рішення відкоригувати ПКД аби розпочати відповідні роботи. На це Тимофієм Гиренком було виділено 150 тисяч гривень, проектно-кошторисну документацію виправлено, але коштів на добудову не було. Затим у 2015 нас почули в районі, зокрема й тодішній керівник РДА Віктор Шмігель. З бюджету було виділено 380 тис. грн. на ПКД, проте грошей на будівельні роботи в держбюджеті,  на жаль, знову не було. Минулоріч до нашої громади завітав народний депутат Олександр Домбровський, ми розповіли йому про свою проблему й попросили допомоги. Народний обранець пообіцяв посприяти й обіцянки дотримав. Цьогоріч кошти з його фонду було передано до районного відділу освіти. Проте аби розпочати будівельні роботи нам потрібно було привести усю документацію до норм та вимог чинного законодавства. Й нас почув теперішній голова РДА Михайло Демченко. Саме завдяки його ініціативі та бажанню нам допомогти протягом року було проведено безліч нарад, залучено усі служби аби підготувати документи й розпочати будівельні роботи. Й нарешті ми бачимо результат до якого спільними зусиллями ми так довго йшли. Радість від розуміння того, що скоро у нас буде нова школа не передати словами, - мовила Тетяна Петровська.

Голова Вінницької РДА Михайло Демченко наголосив, що спільна мета влади та громади – новий сучасний навчальний заклад: «Сьогодні ми разом з Вами розпочинаємо здійснювати мрію не одного покоління жителів територіальної громади. Впевнений, що спільними зусиллями вдасться здійснити усе задумане. Процес будівництва уже офіційно розпочався, я особисто неодноразово зустрічався із підрядниками, проектантами, техніками аби обговорити майбутні роботи. Також хочу зазначити, що нині навколо відновлення Ільківської СЗШ ходить чимало пліток, чуток та домислів. Деякі політичні сили навіть починають приписувати собі чужі заслуги Тому наголошую, що школу будує влада, сприяють народні депутати. Й разом ми робимо добру та світлу справу. Впевнений, що у вашої громади гарне та заможне майбутнє».

Представники батьківського комітету подякували Михайлу Івановичу за підтримку та сприяння у вирішенні їх проблем. Запитали скільки коштів виділено на будівельні роботи навчального закладу, поскаржились на відсутність комфортних парт й попросили їх замінити, загалом потрібно 40 парт. Відповідаючи на питання голова РДА зазначив, що на реконструкцію навчального закладу виділено 3 млн 700 тисяч гривень. Щодо парт запевнив, що звернення опрацьовуються й вже найближчим часом за можливості їх буде замінено.

Власними думками щодо оновлення начального закладу поділився й, в минулому очільник Вінницької РДА, а нині депутат райради Віктор Шмігель. Він розповів, що в перспективі на місці недобуду бачить сучасний та комфортний НВК, де навчатимуться школярі та дошкільнята. Окрім школи, за його словами громаді потрібен й дошкільний заклад. Адже уже зараз місцевий садочок не може вмістити усіх бажаючих. Висловив сподівання, що юним жителям поселень вже скоро не потрібно буде їздити на навчання до Агрономічного, Бохоників та Селища. Адже у них буде нова гарна школа. А як відомо, де у поселеннях є сучасна школа, там вирує життя.

Джерело: регіональна газета «Подільська зоря»,

Фото Калюжко Маріни

 

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.