Пошук по сайту

Архів новин

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
37317603
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
24601
16988
58922
37138079
488127
741627
37317603

Ваш IP: 18.191.240.243
24 квітня 2024 18:53

Комплексний підхід до охорони і зміцнення здоров'я дітей дошкільного віку

Малюки від природи наділені підвищеною руховою активністю і допитливістю, обожнюють брати участь у рухливих іграх та естафетах спортивного характеру. Багато радості для дошкільнят несуть командні спортивні ігри, адже вони дозволяють малюкам відчувати сильні емоційні переживання, викликають радість від отриманих результатів.

Питання збереження та зміцнення фізичного здоров’я дитини є одним із пріоритетних завдань, визначених чинними нормативно-правовими документами в галузі дошкільної освіти. Розуміючи, наскільки заняття спортом корисні для дітей, враховуючи бажання батьків, щоб дитина була здоровою та фізично розвиненою, в якості альтернативи, Родіон Андрійович Юсумбелі, голова Вінницької районної організації Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос»  агропромислового комплексу «Україна» ініціював співпрацю  з педагогами-дошкільниками.

З метою підвищення фахового рівня інструкторів з фізичної культури ДНЗ району та поглиблення їх знань щодо реалізації проектно-цільового методу районної «Програми розвитку фізичної культури і спорту», на базі ДНЗ «Дзвіночок» с. Бохоники (завідувач Ірина Мельник), у рамках методичного об'єднання на тему: «Комплексний підхід  до охорони і зміцнення здоров'я дітей дошкільного віку» вирішено організувати і провести  свято спорту.

Так, на протязі року, пройшли масові спортивні заходи для вихованців дошкільних освітніх установ району, під гаслами:

-   «Будьмо радісні й здорові, спритні, дужі та бадьорі...», на базі ДНЗ

«Барвінок» с. Якушинці (завідувач Галина Юнова);

-   «Спорт  єднає  всіх», на базі Вінницько-Хутірському НВК: ЗОШ І-ІІ ст. –ДНЗ (директор Анатолій Шевченко);

-   «Спорт – здоров'я, спорт – це сила, що дає всім дітям крила», на базі ДНЗ «Казка» смт Стрижавка (завідувач Людмила Снігур);

-   «Спорт єднає всіх», на базі ДНЗ «Яблунька» с. Малі Крушлинці (завідувач Людмила Мержанівська);

-   «Спорт, повітря та вода – здоров’я малюка», на базі ДНЗ «Пролісок» с. Гуменне та ДНЗ «Мальва» с. Михайлівка (завідувачі Мирослава Терещенко та Юлія Ковпак);

-   «Спортивне літо здорові діти», на базі ДНЗ «Лісова казка» с. Писарівка (завідувач Майя Власюк);

-   «Спорт єднає всіх», на базі ДНЗ «Перлина» с. Горбанівка (завідувач Галина Майборода);

-   «Маленькі паростки великого спорту», на базі Деснянського навчально-виховного комплексу «ДНЗ –ЗОШ І ст.» (директор Людмила Федорик);

-   «Сім’я – берегиня здоров’я дитини», на базі ДНЗ «Веселка» с. Лука- Мелешківська (завідувач Валентина Бевз);

-   «Здорова дитина – здорова країна», на базі ДНЗ «Золотий ключик» с. Хижинці (завідувач Людмила Мазуренко).

Немає такої дитини, яка б не любила свята. Спортивне свято у дошкільних освітніх установах це яскраве і видовищне дійство для дітей та їх батьків. Адже свято це веселощі, радість і щастя. Діти із завмиранням серця чекають подібні заходи і з ентузіазмом беруть у них участь. Особливо малюки люблять спортивні свята.  Головна мета спортивних свят показати дітям, що заняття спортом це шлях до здоров'я, витривалості та краси. Тому проведення спортивних дійств у дошкільних установах невід'ємна складова життя вихованців.

Спортивні заходи є важливим чинником формування зростаючої особистості. Спортивне свято у дитячому садку згуртовує дітей, допомагаючи виробляти навички спілкування з однолітками і дорослими.

Програма свят дала можливість вихованцям Вінницького району перетворилися із звичайних дітлахів у справжніх спортсменів. Адже під час спортивної ігрової діяльності, кожна дитина могла проявити себе і свої здібності.  Спортивні розвиваючі ігри для дітей допомагали формувати у вихованців шанобливе ставлення до фізичної культури і спорту. А це запорука відмінного здоров'я в майбутньому ...

«Підсумовуючи вищесказане, можна зробити висновок, що в цілому, педагогічні колективи закладів дошкільної освіти району віднеслись до проведеної роботи з відповідальністю, спортивні дійства проходили на належному рівні, а співпраця була плідною.

Крім того, завдяки  проведеним заходам спортивного спрямування освітні заклади поповнили та осучаснили спортивний інвентар.

Через організацію урочистостей спільними зусиллями намагалися допомогти дошкільнятам  розширити знання про навколишній світ, розвинути інтерес до творчості і вміння жити в колективі.

Пройдено непростий шлях, залучено  жителів територіальних громад, депутатів, посадових осіб місцевого самоврядування, голів селищних/сільських рад,  сформовано  дружню команду однодумців, яких об’єднувала благородна справа. А щасливі, задоволені оченята вихованців закладів дошкільної освіти Вінницького району надихають продовжувати створювати доброзичливу атмосферу й надалі, бо вона робить життя кращим … », переконана Світлана Коваль, методист КУ «Вінницький районний методичний центр закладів освіти» ВРР.

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.