Пошук по сайту

Архів новин

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
37326393
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
2645
30746
67712
37138079
496917
741627
37326393

Ваш IP: 3.129.23.30
25 квітня 2024 03:32

В селищі Стрижавка оглянули одне з передових підприємств Вінниччини з виробництва меблів

Також були присутні Стрижавський селищний голова Таїсія Короленко та директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку ОДА Володимир Мережко.

Варто зазначити, що меблева фабрика «Геліка» являється одним з лідерів в Україні по виготовленню шкільних та дитячих меблів. До того ж протягом 21-го року своєї історії фабрика постійно шукає шляхи для вдосконалення та розширення виробництва Окрім того, підприємство «Геліка» входить до складу Громадської організації «Вінницький бізнес клуб».

Розповідаючи про роботу підприємства керівник фабрики Анатолій Шаманський зазначив: «За всю історію існування нашого виробництва ми ніколи не використовували кредитних та залучених зі сторони коштів, але щороку ми намагаємось модернізувати свої потужності, збільшити кількість робочих місць та надати модерновий сучасний продукт для вітчизняного та європейського споживача. На сьогодні фабрика експортує свою продукцію в такі країни, як Молдова, Литва, Латвія, Польща та Чехія. Загалом на європейський ринок ми поставляємо близько 25% від загального обсягу виробництва. Окрім того, наша фабрика є однією з небагатьох в Україні, яка із своєю продукцією пройшла повну сертифікацію європейської системи EN1729. Всі взірці меблів відправлялись до Польщі, де проходили випробування та тестування. Як результат -  ми отримали відповідні сертифікати».

Важливим у роботі підприємства є те, що фабрика слідує сучасним європейським стандартам, тому працює в розрізі систем ІSO 9001 та ІSO 14001, має сертифікати  EN 1729-1:2016,  PN-EN 1729-2+А1:2016, PN-F-06009:2001.

Окрім того, меблева фабрика «Геліка» приймає участь у європейських виставках, зокрема, в Німеччині, що свідчить про високий рівень визнання фабрики не лише в Україні, але й за її межами.

Підприємство має декілька повноцінних напрямків роботи, а саме: цех виготовлення меблів з ДСП, цех металообробки конструкцій для шкільних та дитячих меблів, цех гнуто-клеєної фанери, цех виготовлення меблів з натуральної деревини, цех по виготовленню шкільних дошок та дільниця пошиву компонентів для меблевих конструкцій.

Коментуючи побачене на підприємстві, Валерій Коровій зауважив: «Дуже важливим є те, що саме смт Стрижавка стала прикладом регіонального розвитку. Адже створення 120-ти нових робочих місць є значним кроком на шляху до соціальної стабільності. Насправді, у нас є дуже багато цікавих напрацювань і я переконаний у тому, що це лише початок. І я впевнений, що вінничани у наступному році відчують радикальні зміни стосовно працевлаштування, кількості нових робочих місць та розміру заробітної плати. Адже наша система співпраці з бізнесом є дуже простою. Ми формуємо прозорі конкурентні механізми попри всі негаразди. Наша вимога сьогодні тільки одна - щоб всі нові виробництва декларували і виходили на ринок з пропозицією робочої сили, яка б на 30% була б вища, ніж сьогодні. В такий спосіб ми створимо потужне конкурентне середовище на ринку праці. Окрім тог,о ми повинні створити передумови для підвищення заробітної плати  і призупинити процес трудової міграції, який ми спостерігаємо протягом останніх років».

Слід відзначити, що новий виробничий цех в смт Стрижавка побудований за сучасними технологіями. Зокрема, системою автономного опалення власними відходами з мінімальним коефіцієнтом викидів в навколишнє середовище за рахунок новітніх технологій та високих температур вакуумного згорання. Також на виробництві встановлено систему тепло- та енергозбереження, що дозволяє заощаджувати енергоносії та надавати працівникам комфортні умови праці.

Для виробництва меблів на фабриці використовується сучасне німецьке та італійське обладнання найвідоміших виробників, що дозволяє забезпечити високу якість та точність виробництва. У новому цеху також використовуються найсучасніші фарбувальні лінії, які дозволяють конкурувати з європейськими виробниками та зберігати навколишнє середовище.

Фабрика має власну школу освіти молодих спеціалістів і завжди рада надати перше робоче місце студентам та випускникам. Окрім того, підприємство являється меценатом і приймає участь у багатьох благодійних акціях та програмах, а також веде шевство над рядом шкіл Вінницької області.

За матеріалами Вінницької ОДА

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.