Пошук по сайту

Архів новин

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
37227715
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
712
22103
89636
36975102
398239
741627
37227715

Ваш IP: 13.59.36.203
20 квітня 2024 00:57

Лунали "Різдвяні дзвіночки"

17 січня митрополит Вінницький і Барський Симеон відвідав фестиваль "Різдвяні дзвіночки" у с. Лука-Мелешківська Вінницького району. Окрім архіпастиря захід відвідали голова райдержадміністрації Михайло Демченко, голова районної ради Сергій Сітарський, Луко-Мелешківський сільський голова Володимир Сич.У концерті взяли участь 27 колективів.

Владика Симеон щиро привітав усіх із великим і радісним святом, святом миру, радості, добра - Різдвом Господа Спасителя нашого Ісуса Христа.

«Ось уже 2017 рік, людство і світ відзначає цю знаменну подію, яка поклала початок новій, так званій, християнській ері. І ми, на сьогоднішній день, живемо і ведемо відлік не від створення світу, а від Різдва Христового. У цьому році ми вступили в 2017 рік від цієї події  і 7525 рік від створення світу. Сьогодні ми прославляємо Христа Родженого, який лежить маленьким хлопчиком у Вертепі в яслах і своїми ручками обіймає весь світ. Пройде 30 років і вже дорослий Спаситель світу, вже з Христа розіп’ятий знову буде обіймати весь світ. І через свою смерть, і через своє Воскресіння він подарує нам безсмертя. Ось заради чого прийшов Господь», - зазначив митрополит Вінницький і Барський Симеон.

Митрополит Симеон привітав нового керівника району, голову Вінницької районної державної адміністрації Михайла Демченка з призначенням на посаду та відзначив: «Разом з тим це велика відповідальність, але хай той хрест, який сьогодні вам вручив Господь, буде для Вас, я не кажу, що легкий, але нехай буде таким,  щоб з Божою допомогою Ви змогли  чесно та правдиво його  пронести. Роблячи все для слави Божої на благо наших людей, процвітання нашого Подільського краю і в цілому нашої земної Вітчизни -України».

«Доброго дня, шановний владико Симеон, громадо. Вітаю усіх вас з новорічними  святами та Різдвом Христовим. Дякую вам за цю велику честь перебувати  на цьому святі. Мені дуже приємно бачити скільки колективів сьогодні бере участь у фестивалі «Різдвяні дзвіночки», приємно і те, що народні традиції живуть та передаються з покоління до покоління. Бажаю вам миру, добра, злагоди, кохання. Нехай Господь Бог помагає нам всім і  надихає нас на гарні, добрі справи», – наголосив Михайло Демченко.

З вітальним словом до присутніх також звернулись Сергій Сітарський. Він побажав усім здоров’я, щастя, успіху та саме головне миру: в родині, в громаді та в нашій країні.

«Шановний владико Симеон, отці, учасники фестивалю та односельчани Лука-Мелешківської територіальної громади. Щиро вітаю вас із святами, зичу всім здоров’я, наснаги, благополуччя та Божого благословення », - зазначив Володимир Сич. Він подякував владиці, що завітав на Лучанську землю та розділив із мешканцями села цю радість – народження Ісуса Христа.

У 2017 році, з благословення митрополита Симеона, фестиваль вдруге пройшов у новому форматі: концерти відбулися у всіх районних центрах Вінницької єпархії та у м. Вінниці. Фестиваль у Вінницькому районі став заключним. На всіх заходах був присутній владика Симеон. Загалом у фестивалі взяли участь біля 500 колективів, які прославляли Христа колядками, віршами та різдвяними піснеспівами. Зали, під час концертів, були переповнені глядачами та гостями свята.

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.