Пошук по сайту

Архів новин

Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
37635585
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
10651
21177
10651
37431361
155484
650625
37635585

Ваш IP: 18.223.160.61
06 травня 2024 22:07

РОЗПОРЯДЖЕННЯ від 01 лютого 2017 року № 62 "Про забезпечення в районі контролю за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення..."

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

від 01 лютого 2017 року  № 62

 

Про забезпечення в районі контролю за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення

 

Відповідно до статті 6, пункту 10 частини першої статті 13, пункту 10 статті 16, пункту 1 статті 28, статті 41  Закону України «Про місцеві державні адміністрації», статті 17 Закону України «Про зайнятість населення»,  статей 17, 18, 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», на виконання розпорядження голови облдержадміністрації від 13.01.2017 року № 13 «Про забезпечення в області контролю за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення» та з  метою забезпечення контролю за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення:

 

1.Затвердити такі, що додаються:

1.1. Склад районної робочої групи з питань забезпечення контролю за додержанням законодавства про працю та реалізації державної політики у сфері зайнятості населення.

 1.2. Положення про районну робочу групу з питань забезпечення контролю за додержанням законодавства про працю та реалізації державної політики у сфері зайнятості населення.

 

  1. Рекомендувати Вороновицькій та Сокиринецькій об’єднаним територіальним громадам створити робочі групи з питань забезпечення контролю за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення.

 

  1. 3. Робочій групі, у межах повноважень, передбачених чинним законодавством:

3.1.  Забезпечити проведення  перевірок підприємств, установ, організацій, а також фізичних осіб, які використовують працю найманих працівників з питань додержання ними законодавства про працю та зайнятість населення.

3.2. Забезпечити проведення серед роботодавців і населення роз’яснювальної роботи з питань реалізації законодавства про зайнятість та працю.

3.3.  Розробити  заходи  по забезпеченню в районі контролю за одержанням законодавства про працю та зайнятість населення  на 2017 рік.

 

  1. Головним розпорядникам коштів районного бюджету, у межах повноважень, передбачених чинним законодавством:

4.1. Взяти під особистий контроль питання забезпечення підвищення мінімальної заробітної плати та посадових окладів за Єдиною тарифною сіткою розмірів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2002 року № 1298 (зі змінами), починаючи з 01 січня 2017 року, відповідно до нових умов праці, визначених чинним законодавством.

4.2. Не допускати вирівнювання заробітних плат некваліфікованих і висококваліфікованих працівників, скорочення працівників та переведення їх на неповний робочий час.

  1. Рекомендувати Вінницькому відділенню Вінницької ОДПІ ГУ ДФС у Вінницькій області (Здітовецький С.Г.) надавати органам місцевого самоврядування консультативну та методологічну допомогу при здійсненні контролю за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення. 
  2. Управлінню праці та соціального захисту населення районної державної адміністрації (Ходацька Н.П.) про результати роботи Робочої групи щомісячно до 08 числа інформувати районну державну адміністрацію.
  3. Визнати таким, що втратило чинність, розпорядження голови райдержадміністрації від 11 жовтня 2016 року № 580 «Про районну робочу групу з питань легалізації виплати та зайнятості населення».
  4. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника голови районної державної адміністрації Бегуса О.М.

 

 

 

Голова районної державної

  адміністрації                                                                                               М.І.ДЕМЧЕНКО

 

 

 ЗАТВЕРДЖЕНО

Розпорядження голови районної державної адміністрації

Від 01 лютого 2017 року № 62

 

 

СКЛАД

районної робочої групи з питань забезпечення в районі контролю за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення

 

 

БЕГУС

Олег Михайлович

 

заступник голови районної державної адміністрації голова районної робочої групи

ХОДАЦЬКА

Надія Петрівна

 

начальник управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації заступник голови районної робочої групи

БОДНАР

Зоя Миколаївна

 

головний спеціаліст з питань оплати праці та використання трудових ресурсів відділу праці управління праці та соціального захисту населення   райдержадміністрації, секретар  районної робочої групи

БАБІЙЧУК

Олег Миколайович

 

голова районної ради сільськогосподарських виробників, співголова тристоронньої соціально-економічної ради (за згодою)

 

ЗДІТОВЕЦЬКИЙ

Сергій Георгійович

 

 

заступник начальника - начальник  Вінницького   відділення Вінницької ОДПІ ГУ ДФС  у Вінницькій області   (за згодою)

КРИВОВ'ЯЗ

Олександр Леонідович

 

головний лікар Вінницької центральної районної клінічної лікарні (за згодою)

ЛОЗІНСЬКА

Людмила Вікторівна

 

 

начальник відділу праці управління праці     та

соціального захисту населення райдержадміністрації

МИКИТЮК

Лариса Василівна

 

начальник фінансового управління районної державної адміністрації

 

МАШТАЛЕР                            

Юрій Вікторович

 

заступник директора Вінницького районного центру зайнятості (за згодою)

МАНЬКОВСЬКА                                                   Людмила Олександрівна

 

начальник управління статистики праці Головного управління статистики у Вінницькій області

 (за згодою)

МАЗУР

Володимир Петрович

 

начальник відділу культури та туризму районної державної адміністрації

МЕЛЬНИЧУК

Ліна Вікторівна

 

начальник управління економіки районної державної адміністрації

СВИРИДОВИЧ     

Тетяна Василівна                               

 

перший заступник начальника управління Пенсійного фонду України у Вінницькому районі (за згодою)

СТАХОВ

Віталій Володимирович

 

 

начальник Вінницького районного відділення поліції Вінницького відділу поліції головного управління національної поліції України у Вінницькій області (за згодою)

ТОМУСЯК

Світлана Михайлівна

 

 

начальник відділу освіти районної державної адміністрації

ФЕДЧИШИН

Ігор Петрович

 

начальник відділу агропромислового розвитку районної  державної адміністрації

ФОРОСТЯНА

Ольга Миколаївна

 

начальник юридичного відділу апарату

районної державної адміністрації

 

 

 

головний лікар комунального закладу «Вінницький районний центр медико-санітарної допомоги» Вінницької районної ради(за згодою)

 

 

               ___________________________________________

 

 

 


ЗАТВЕРДЖЕНО

Розпорядження голови районної державної адміністрації

Від 01 лютого 2017 року № 62

 

 

П О Л О Ж Е Н Н Я

про районну  Робочу  групу з питань забезпечення контролю за додержанням законодавства про працю та реалізації державної політики у сфері зайнятості населення.

 

  1. Районна робоча група з питань забезпечення контролю за додержанням законодавства про працю та реалізації державної політики у сфері зайнятості населення (далі – Робоча група) є постійно діючим консультативно - дорадчим органом, утвореним при районній державній адміністрації.

 

  1. Робоча група у своїй діяльності керується Конституцією та законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України та іншими нормативними актами центральних органів виконавчої влади, розпорядженнями голів облдержадміністрації та райдержадміністрації, а також цим Положенням.

 

  1. Основними завданнями Робочої групи є:

-  проведення інформаційної роботи серед населення в частині роз’яснення положень трудового законодавства;

- проведення роз’яснювальної роботи серед роботодавців (нарад, зустрічей, круглих столів) щодо дотримання ними вимог чинного  законодавства в частині використання найманої  праці та запобігання фактів неофіційних трудових відносин;

–  забезпечення підвищення рівня соціальної захищеності найманих працівників та відповідальності роботодавців за використання їх праці,  запобігання проявам використання неоформлених трудових відносин,  забезпечення повноти сплати внесків до Пенсійного фонду України та податків до місцевого бюджету;

- забезпечення взаємодії з Головним управлінням Держпраці у Вінницькій області з метою проведення постійної системної роботи щодо захисту прав громадян, пов’язаних з легалізацією трудових відносин між роботодавцями та найманими працівниками для вжиття заходів впливу до керівників, які використовують найману працю з порушенням вимог чинного законодавства;

- проведення Робочою групою перевірок (обстежень) підприємств, установ, організацій, а також фізичних осіб, які використовують працю найманих працівників з питань додержання ними законодавства про працю та зайнятість населення.

 

  1. Основними напрямками діяльності Робочої групи є:

-  проведення інформаційної роботи серед населення в частині роз’яснення положень трудового законодавства;

- проведення роз’яснювальної роботи серед роботодавців щодо дотримання ними вимог чинного податкового та трудового законодавства в частині використання найманої робочої сили та запобігання фактів неофіційних трудових відносин;

- забезпечення взаємодії з роботодавцями та профспілками, органами місцевого самоврядування, громадськими організаціями щодо формування громадської думки населення в частині негативного ставлення до праці без офіційного оформлення трудових відносин;

- заслуховування керівників підприємств, установ, організацій та суб’єктів підприємницької діяльності з питань, що відносяться до роботи Робочої групи.

 

  1.   Робоча група має право:

       -  одержувати в установленому порядку інформаційно – аналітичні  та інші дані  від  підприємств,  установ, організацій фізичних осіб – підприємців ;

- запрошувати на засідання Робочої  керівників підприємств, установ, організацій та суб’єктів підприємницької діяльності для розгляду факту використання праці без оформлення  трудових відносин;   

- аналізувати наявну інформацію, якою володіють органи Пенсійного фонду та Державної фіскальної служби, з метою встановлення обставин, які можуть свідчити про використання найманої праці без належного оформлення трудових відносин та/або виплати зарплати менше встановленого законодавством розміру;

- розміщувати інформацію про діяльність Робочої групи в засобах масової інформації.

 

  1.   Організація діяльності  робочої групи:

- персональний склад Робочої групи та Положення про Робочу групу затверджується розпорядженням голови районної державної адміністрації;

- робоча група утворюється у складі голови, заступника голови, секретаря та членів робочої групи;

-голова Робочої групи скликає засідання робочої групи та виносить питання на розгляд;

- засідання Робочої групи вважається правомірним, якщо на ньому присутні не менше як половина її членів. У разі відсутності члена Робочої групи з поважних причин (хвороба, відпустка,тощо), передбачених Кодексом законів про працю України, Закону України «Про державну службу», відсутнього заступає особа, яка відповідно до наказу чи посадової інструкції виконує його  обов'язки на правах члена робочої групи;

- рішення Робочої групи оформляється протоколом, який підписує голова Робочої групи, а у разі його відсутності з поважних причин - заступник голови. Рішення  приймається простою більшістю голосів членів групи, присутніх на її засіданні. У разі рівного розподілу голосів вирішальним є голос голови Робочої групи;

- організаційне, інформаційне забезпечення  діяльності робочої групи здійснює управління соціального захисту населення Вінницької районної державної адміністрації, матеріально-технічне забезпечення здійснюється за участю всіх членів комісії;

 

  1. Контроль за виконанням рішення Робочої групи покладається на її членів відповідно до їх компетенції, узагальнення виконання пунктів рішення здійснює секретар робочої групи.

 

  1. Внесення доповнень та змін до цього Положення чи його скасування здійснюється за розпорядженням голови Вінницької районної державної адміністрації.

 

_____________________________________

 

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.