Пошук по сайту

Архів новин

Липень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
39432402
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
2393
20908
118629
39163031
560950
689383
39432402

Ваш IP: 18.222.107.128
28 липня 2024 03:18

РОЗПОРЯДЖЕННЯ від 11 квітня 2017 року № 240 "Про Громадську раду при Вінницькій районній державній адміністрації"

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 11 квітня 2017 року № 240

Про Громадську раду при Вінницькій районній державній адміністрації

 

         Відповідно до статей 2, 6, 39, 41 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», постанови від 26 листопада 2014 року №688 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010р. №996», з метою ефективної реалізації положень Закону України «Про очищення влади», забезпечення відкритості, прозорості та публічності у діяльності органів виконавчої влади, здійснення громадського контролю за їх діяльністю:

 

  1. Затвердити такі, що додаються:

 

         1.1.Склад Громадської ради при Вінницькій районній державній адміністрації.

         1.2. Положення про Громадську раду при Вінницькій районній державній адміністрації.

 

  1. Визнати таким, що втратило чинність, розпорядження голови райдержадміністрації від 4 лютого 2015 року № 41 «Про громадську раду при Вінницькій районній державній адміністрації».

 

  1. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника голови районної державної адміністрації Бегуса О.М.

 

 

 

Голова районної державної

           адміністрації                                                                   М.І.ДЕМЧЕНКО

 

 

 

 

 

 ЗАТВЕРДЖЕНО

                                                                                               розпорядження голови районної

державної адміністрації

від 11.04.2017 року №240

 

СКЛАД

громадської ради при Вінницькій районній державній адміністрації

 

ВАСИЛИНИЧ

Петро Оксенович

голова Вінницької районної організації ветеранів України

 

ГРАБОВА

Людмила Миколаївна

 

голова Вінницького районного осередку  Міжнародної громадської організації «Україна-Польща-Німеччина»

 

ІЛЬЇН

Олександр Олексійович

керівник місцевого осередку (Управління) Всеукраїнської громадської організації «Всеукраїнська Спеціальна Колегія з питань боротьби з корупцією та організованою злочинністю» у Вінницькій області

 

ІСКРА

Василь Афанасійович

голова Асоціації перевізників Вінницького району

 

КОВАЛЬЧУК

Олександр Васильович

 

голова спілки ветеранів війни в Афганістані Вінницького району (воїнів-інтернаціоналістів)

 

МЕЛЬНИК

Олександр Володимирович

 

голова громадської організації «Вінницька районна федерація футболу»

 

НОВАК

Володимир Григорович

голова громадської організації «Спілка офіцерів силових структур та інших військових формувань»

 

П'ЯТАК

Михайло Миколайович

голова Вінницької районної організації профспілки працівників освіти і науки

 

ПРОЦЕНКО

Валерій Якович

голова Вінницького обласного об’єднання «Інваліди Чорнобиля»

 

ЮСУМБЕЛІ

Родіон Андрійович

голова Вінницької районної організації Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос» агропромислового комплексу України

      ЗАТВЕРДЖЕНО                                                                                 розпорядження голови районної

державної адміністрації

від 11.04.2017 року № 240

 

 

ПОЛОЖЕННЯ

 

про громадську раду при Вінницькій районній державній адміністрації

 

  1. Громадська рада при Вінницькій районній державній адміністрації (далі – громадська рада) є постійно діючим колегіальним виборним консультативно-дорадчим органом, утвореним для забезпечення участі громадян в управлінні державними справами, здійснення громадського контролю за діяльністю Вінницької районної державної адміністрації, інших установ і організацій, що належать до сфери управління Вінницької районної державної адміністрації, їх посадових та службових осіб, налагодження ефективної взаємодії зазначених органів з громадськістю, врахування громадської думки під час формування та реалізації державної політики.

 

  1. У своїй діяльності громадська рада керується Конституцією, законами України, указами Президента України, постановами Верховної Ради України, прийнятими відповідно до Конституції та законів України, актами Кабінету Міністрів України, а також цим Положенням про громадську раду.

 

  1. Положення про громадську раду погоджується з Вінницькою районною державною адміністрацією та схвалюється на її засіданні.

 

  1. Порядок підготовки і проведення засідань громадської ради, процедура розгляду питань віднесених до компетенції громадської ради, порядок здійснення функцій громадського контролю, тощо, встановлюється Регламентом громадської ради при Вінницькій районній державній адміністрації, який затверджується на засіданні громадської ради.

 

  1. Порядок здійснення взаємодії між Вінницькою районною державною адміністрацією та громадською радою, порядок забезпечення постійно діючого секретаріату громадської ради приміщенням, засобами зв’язку, створення умов для роботи ради та проведення її засідань визначається в Договорі про взаємодію, який укладається між Вінницькою районною державною адміністрацією та громадською радою.

 

  1. За рішенням громадської ради утворюються постійні та тимчасові робочі органи (правління, секретаріат, комітети, комісії, експертні групи, тощо).

 

  1. Обмежень що до участі члена громадської ради в діяльності декількох постійних чи тимчасових робочих груп не існує.

 

  1. Основними завданнями громадської ради є:

 

8.1.Створення умов для реалізації громадянами конституційного права на участь в управлінні державними справами

8.2.Здійснення громадського контролю за діяльністю Вінницької районної державної адміністрації.

8.3.Сприяння врахуванню Вінницькою районною державною адміністрацією громадської думки під час формування та реалізації державної політики.

8.4.Сприяння налагодженню системного діалогу Вінницької районної державної адміністрації з громадськістю, підвищенню якості підготовки та реалізації рішень з питань, які є предметом діяльності Вінницької районної державної адміністрації з урахуванням громадської думки, створення умов для участі громадян у розробленні проектів відповідних рішень.

 

  1. Громадська рада відповідно до покладених на неї завдань:

 

9.1.Затверджує Регламент, структуру громадської ради, перелік та назви постійних та тимчасових робочих органів.

9.2.Розробляє та подає до Вінницької районної державної адміністрації пропозиції до орієнтовного плану проведення консультацій з громадськістю, а також щодо проведення консультацій, не передбачених таким планом.

9.3.Затверджує план роботи громадської ради.

9.4.Розробляє та подає до Вінницької районної державної адміністрації пропозиції щодо організації консультацій з громадськістю.

9.5.Розробляє та подає до Вінницької районної державної адміністрації обов'язкові для розгляду пропозиції щодо формування та реалізації державної політики у відповідній сфері, удосконалення роботи Вінницької районної державної адміністрації.

9.6.Здійснює моніторинг діяльності Вінницької районної державної адміністрації, його посадових та службових осіб, вносить пропозиції щодо удосконалення її діяльності;

9.7.Здійснює громадський контроль за діяльністю Вінницької районної державної адміністрації, врахування нею пропозицій та зауважень громадськості, дотриманням посадовими та службовими особами Вінницької районної державної адміністрації нормативно-правових актів (в т.ч. спрямованих на запобігання та протидію корупції).

9.8.Інформує в обов'язковому порядку громадськість про свою діяльність, прийняті рішення та їх виконання на офіційному веб-сайті Вінницької районної державної адміністрації та в інший прийнятний спосіб;

9.9.З Збирає, узагальнює та подає до Вінницької районної державної адміністрації інформацію про пропозиції громадських організацій щодо вирішення питань, які мають важливе суспільне значення.

9.10.Організовує публічні заходи для обговорення актуальних питань розвитку та вдосконалення роботи Вінницької районної державної адміністрації.

9.11.Готує та оприлюднює щорічний звіт про свою діяльність.

 

  1. Громадська рада має виключні повноваження:

 

10.1.Обирати голову, першого заступника та заступників голови громадської ради, затверджувати склад президії громадської ради.

10.2.Приймати рішення про припинення членства в громадській раді та прийому нових членів громадської ради відповідно до норм Положення про громадську раду та Регламенту громадської ради.

10.3.Утворювати постійні та тимчасові робочі органи (правління, президію, секретаріат, комітети, комісії, експертні групи тощо).

10.4.Затверджувати Регламент громадської ради, перелік, назви постійних та тимчасових робочих органів, структуру громадської ради.

10.5.Затверджувати атрибутику та символіку громадської ради.

10.6.Затверджувати посвідчення членів громадської ради.

 

  1. Громадська рада має право:

 

11.1.Залучати до роботи громадської ради працівників Вінницької районної державної адміністрації, органів виконавчої влади, інших органів місцевого самоврядування, представників вітчизняних та міжнародних експертних і наукових організацій, підприємств, установ та організацій (за згодою їх керівників), а також окремих фахівців.

11.2.Приймати рішення про припинення членства в громадській раді та прийому нових членів громадської ради відповідно до норм Положення про громадську раду та Регламенту громадської ради.

11.3.Організовувати і проводити семінари, конференції, засідання за круглим столом та інші заходи.

11.4.Отримувати в установленому порядку від Вінницької районної державної адміністрації, органів виконавчої влади, інших органів місцевого самоврядування інформацію, необхідну для забезпечення діяльності громадської ради.

11.5.Отримувати від Вінницької районної державної адміністрації проекти рішень з питань, що потребують проведення консультацій з громадськістю.

11.6.Мати свою атрибутику, символіку (бланки, символи, знаки, візитки, бренд-бук, презентацію громадської ради, її постійних робочих органів та членів громадської ради українською, англійською, російською та іншими іноземними мовами (атрибутика та символіка громадської ради затверджується рішенням громадської ради).

11.7.Розробляти посвідчення для членів громадської ради.

11.8.Отримувати від Вінницької районної державної адміністрації публічну інформацію за своїми запитами на інформацію.

11.9.Здійснювати громадський контроль за забезпеченням розпорядниками інформації доступу до публічної інформації.

 

11.10.Оскаржувати рішення, дії, чи бездіяльність розпорядників інформації.

11.11.Здійснювати моніторинг діяльності посадових та службових осіб Вінницької районної державної адміністрації, надавити свої рекомендації.

 

  1. Голова громадської ради, перший заступник та заступники голови громадської ради, керівники постійних робочих органів, члени громадської ради мають право доступу в установленому порядку до Вінницької районної державної адміністрації та приміщень, в яких розміщено секретаріат громадської ради.

 

  1. Секретаріат громадської ради здійснює свої функції на постійній основі.

 

  1. Голова громадської ради та заступники голови громадської ради, керівники постійних робочих органів та члени громадської ради мають право в своїй діяльності користуватись атрибутикою та символікою громадської ради.

 

  1. Постійні та тимчасові робочі органи здійснюють свою діяльність на підставі Регламенту громадської ради, річних та квартальних планів роботи, які затверджуються на засіданні постійного чи тимчасового робочого органу та погоджуються на засіданні громадської ради.

 

На основі річних та квартальних планів роботи постійних та тимчасових робочих органів громадською радою формується та затверджується річний план роботи громадської ради.

 

Керівники постійних та тимчасових робочих органів у встановлений громадською радою термін, звітують про виконання ними планів роботи.

 

  1. До складу громадської ради можуть бути обрані представники громадських, релігійних, благодійних організацій, професійних спілок та їх об'єднань, творчих спілок, асоціацій, організацій роботодавців, недержавних засобів масової інформації та інших непідприємницьких товариств і установ, легалізованих відповідно до законодавства України (далі - інститути громадянського суспільства).

 

  1. Склад громадської ради формується на установчих зборах шляхом голосування за кандидатури, які добровільно заявили про бажання брати участь у роботі громадської ради та внесені інститутами громадянського суспільства.

 

  1. Вінницька районної державної адміністрації затверджує склад новообраної громадської ради на підставі протоколу установчих зборів.

 

  1. Кількісний склад громадської ради на момент обрання громадської ради визначається установчими зборами громадської ради, а у подальшому відповідно до обставин, які складаються у процесі роботи кількісний склад ради визначається рішенням громадської ради.

 

  1. Строк повноважень складу громадської ради - два роки.

 

  1. До складу громадської ради може бути обрано не більше ніж по одному представнику від кожного інституту громадянського суспільства.

 

Членство в громадській раді є індивідуальним.

 

  1. Членство в громадській раді припиняється на підставі рішення громадської ради у разі:

 

22.1. Систематичної відсутності члена громадської ради на її засіданнях без поважних причин (більше ніж чотири рази).

22.2 Повідомлення керівника інституту громадянського суспільства, про відкликання свого представника та припинення його членства в громадській раді.

22.3. Скасування державної реєстрації інституту громадянського суспільства, представника якого обрано до складу громадської ради.

22.4. Неможливості члена громадської ради брати участь у роботі громадської ради за станом здоров'я, визнання у судовому порядку члена громадської ради недієздатним або обмежено дієздатним.

22.5. Подання членом громадської ради відповідної заяви, про припинення його діяльності в громадській раді.

 

  1. Інститут громадянського суспільства, представник якого є членом громадської ради, має право відкликати з громадської ради цього представника та делегувати до складу громадської ради в порядку клопотання іншого представника. Громадська рада зобов’язана припинити повноваження відкликаного члена громадської ради, та затверджувати членом громадської ради нового делегованого відповідним інститутом громадянського суспільства представника.

 

  1. У разі не можливості бути присутнім на засіданні громадської ради з поважних причин член громадської ради має право за погодженням з керівництвом відповідного інституту громадянського суспільства делегувати для участі в засіданні громадської ради іншого представника, який зобов’язаний мати належним чином засвідчену довіреність відповідного інституту громадянського суспільства.

 

  1. Громадську раду очолює голова, який обирається з числа членів громадської ради шляхом рейтингового голосування.

25.1. Голова громадської ради має заступників, які обираються з числа членів громадської ради шляхом рейтингового голосування.

25.2. Головою громадської ради не може бути обрано посадову або службову особу Вінницької районної державної адміністрації чи іншого органу місцевого самоврядування.

25.3. Повноваження голови громадської ради можуть бути припинені за рішенням громадської ради у разі припинення його членства у громадській раді, а також виникнення інших підстав, які не дають можливості голові громадської ради виконувати свої обов’язки.

  1. Голова громадської ради:

 

26.1.Організовує діяльність громадської ради.

26.2. Скликає та організовує підготовку та проведення її засідань.

26.3. Підписує документи схвалені громадською радою від імені громадської ради.

26.4. Представляє громадську раду у відносинах з Вінницькою районною державною адміністрацією, іншими органами місцевого самоврядування, місцевими органами виконавчої влади, об'єднаннями громадян, засобами масової інформації.

26.5. Може брати участь у засіданнях колегії Вінницької районної державної адміністрації.

 

  1. За рішенням громадської ради утворюються постійно діючий секретаріат громадської ради у кількості двох осіб (голова секретаріату та помічника).

 

  1. Функції члена секретаріату, громадської ради може виконувати працівник структурного підрозділу Вінницької районної державної адміністрації, який не є членом громадської ради.

 

  1. Основною формою роботи громадської ради є чергові засідання, що проводяться у разі потреби, але не рідше ніж один раз на квартал.

 

Позачергові засідання громадської ради можуть скликатися за ініціативою однієї третини загального складу її членів.

 

Засідання громадської ради є правомочним, якщо на ньому присутні не менш як половина її членів.

 

Засідання громадської ради проводяться відкрито.

 

У засіданнях громадської ради бере участь з правом дорадчого голосу уповноважений представник Вінницької районної державної адміністрації.

 

Відсутність уповноваженого представника Вінницької РДА на засіданні громадської ради не є підставою для відміни, переносу, тощо, засідання громадської ради.

 

За запрошенням голови громадської ради, заступників голови громадської ради у її засіданнях можуть брати участь інші особи.

 

  1. Керівником постійного та тимчасового робочого органу (правління, президія, комітет, комісія, експертна група, тощо) обирається член громадської ради, який входить до складу цього постійного чи тимчасового робочого органу шляхом голосування членами постійного чи тимчасового робочого органу (окрім секретаріату).

 

  1. Рішення громадської ради, постійних та тимчасових робочих органів приймається відкритим голосуванням простою більшістю голосів її членів, присутніх на засіданні. У разі рівного розподілу голосів вирішальним є голос головуючого на засіданні.

 

Рішення громадської ради та постійних робочих органів мають рекомендаційний характер і є обов'язковими для розгляду Вінницької районної державної адміністрації.

 

  1. Рішення Вінницької районної державної адміністрації, прийняте за результатами розгляду пропозицій громадської ради та постійних робочих органів, не пізніше ніж у десятиденний строк після його прийняття в обов'язковому порядку доводиться до відома членів громадської ради та членів постійного робочого органу громадськості шляхом його оприлюднення на офіційному веб-сайті Вінницької районної державної адміністрації та в інший прийнятний спосіб.

 

Інформація про прийняте рішення має містити відомості про врахування пропозицій громадської ради чи постійного робочого органу або причини їх відхилення.

 

  1. В громадській раді формується та діє президія громадської ради до складу якої входить: голова, заступники голови громадської ради, керівники постійних робочих органів громадської ради, голова та помічник голови секретаріату громадської ради.

 

  1. Права членів громадської ради

 

Члени громадської ради мають право в установленому порядку:

 

34.1. Отримувати від Вінницької районної державної адміністрації публічну інформацію за своїми запитами на інформацію;

34.2. Брати участь у засіданнях, нарадах інших заходах, що проводяться Вінницькою районною державною адміністрацією.

34.3. Брати участь в роботі постійних та тимчасових робочих органах громадської ради, інформувати громадськість про свою роботу.

34.4. Доступу до Вінницької районної державної адміністрації та приміщень, в яких розміщено секретаріат громадської ради.

 

  1. Обов’язки членів громадської ради

 

Члени громадської ради зобов’язані:

 

35.1. Приймати участь в засіданнях громадської ради та роботі постійних та тимчасових робочих органів, до складу яких вони входять.

35.2. Виконувати рішення, які прийняті громадською радою, постійними чи тимчасовими робочими органами, до складу яких вони входять

35.3. Дотримуватись норм цього Положення, Регламенту та інших діючих документів громадської ради.

 

  1. Громадська рада інформує Вінницьку районну державну адміністрацію та громадськість про свою роботу шляхом розміщення в обов'язковому порядку в спеціально створеній рубриці «Громадська рада» на офіційному веб-сайті Вінницької районної державної адміністрації та оприлюднення в інший прийнятний спосіб матеріалів про установчі документи, планів роботи, керівного складу громадської ради, прийнятих рішень, протоколів засідань, щорічних звітів про роботу громадської ради.

 

  1. Забезпечення постійно діючого секретаріату громадської ради приміщенням, засобами зв'язку, створення умов для роботи ради та проведення її засідань здійснює Вінницька районна державна адміністрація.

 

_____________________________________________________________________

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.