Пошук по сайту

Архів новин

Липень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
39429903
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
20802
25111
116130
39163031
558451
689383
39429903

Ваш IP: 18.117.11.194
27 липня 2024 23:36

РОЗПОРЯДЖЕННЯ від 20 жовтня 2017 року № 643 "Про підготовку та проведення штабного тренування органів управління Вінницької районної ланки обласної територіальної підсистеми єдиної..."

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

        від  20 жовтня  2017 року   № 643

Про підготовку та проведення штабного тренування  органів управління Вінницької районної ланки обласної територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту щодо дій в складних умовах осінньо-зимового періоду

 

Відповідно до статей 6, 13, 41 Закону України „Про місцеві державні адміністрації”, на виконання п. 2.3.3 Плану основних заходів цивільного захисту Вінницького району на 2017 рік, затвердженого розпорядженням голови районної державної адміністрації від 06  лютого2017 року № 88, з метою підготовки органів управління, сил і засобів районної ланки цивільного захисту до дій при загрозі та виникненні надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру: 

 

  1. Провести 24 жовтня 2017 року штабне тренування органів управління Вінницької районної ланки обласної територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту (далі – Штабне тренування) за темою: „Організація управління при виникненні надзвичайних ситуацій і подій, характерних для осінньо-зимового періоду на території району ”.

 

  1. Керівником тренування призначити заступника голови районної державної адміністрації, керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій місцевого рівня БЕГУСА Олега Михайловича.

 

  1. Залучити до участі у Штабному тренуванні керівний склад органів управління цивільного захисту району, районну комісію з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, керівний склад районних спеціалізованих служб цивільного захисту, керівний склад комунальних та енергопостачальних підприємств, які надають послуги на території району.

 

  1. Затвердити організаційні вказівки щодо підготовки та проведення Штабного тренування, що додаються.
  2. Всім учасникам Штабного тренування:

         5.1. Підготуватись до участі в тренуванні відповідно до організаційних вказівок.

         5.2. Доповісти про готовність до участі в тренуванні 23 жовтня 2017 року керівнику Штабного тренування.

 

  1. Контроль за виконанням цього розпорядження залишаю за собою.

 

 

 

Голова районної державної

            адміністрації                                                                     М.І.ДЕМЧЕНКО

 

                                                                   

 

 

 ЗАТВЕРДЖЕНО

                                                                            розпорядження голови районної 

                                                                            державної адміністрації

                                                                            від  20.10.2017 року   № 643

 

ОРГАНІЗАЦІЙНІ   ВКАЗІВКИ

щодо підготовки та проведення штабного тренування органів управління Вінницької районної ланки обласної територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту

 

Відповідно до Плану основних заходів цивільного захисту Вінницького району на 2017 рік 24 жовтня 2017 року буде проведене штабне тренування органів управління Вінницької районної ланки обласної територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту (далі – Штабне тренування) за темою: „Дії органів управління районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту в складних умовах осінньо-зимового періоду”.

 

Керівник Штабного тренування – заступник голови районної державної адміністрації, керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій місцевого рівня Бегус О.М.

Заступник керівника Штабного тренування – головний спеціаліст з режимно-секретної та мобілізаційної роботи апарату районної державної адміністрації Ілик О.С.

Час  проведення:  з 8.00  по 13.00  24  жовтня 2017 року.

Місце проведення: зал засідань Вінницької районної ради.

 

Головна мета тренування:

 Удосконалення навичок керівного складу органів управління цивільного захисту району з організації управління при виникненні надзвичайних ситуацій і подій, характерних для осінньо-зимового періоду на території району, перевірка готовності сил і засобів цивільного захисту району до дій, практичне відпрацювання питань оповіщення, зв’язку, створення та організація роботи штабу з ліквідації надзвичайної ситуації, розробка необхідних документів, визначення проблемних питань та шляхів їх вирішення.

 Відпрацювання порядку взаємодії служб цивільного захисту та відомчих диспетчерських служб на випадок спільних дій на об’єктах життєзабезпечення, аварій у системах електро-, газо-, тепло-, водопостачання та водовідведення, порушення автомобільного руху на дорогах державного та обласного значення, транспортного сполучення з населеними пунктами.

 

До спільного тренування залучаються:

- керівний склад цивільного захисту  району;

- районна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій;

- штаб з ліквідації надзвичайної ситуації місцевого рівня;

- керівники спеціалізованих служб цивільного захисту району ;       

- керівний склад комунальних та енергопостачальних підприємств, які надають послуги на території району.

 

          Учбові питання спільного тренування і час їх проведення.

  1. Оповіщення та приведення у готовність до дій при виникненні надзвичайної ситуації органів управління цивільного захисту Вінницького району - 8.00 - 8.45.
  2. Розширене засідання районної комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій з залученням керівників спеціалізованих служб цивільного захисту і  керівників комунальних та енергопостачальних підприємств, оцінка обстановки, що склалася та визначення основних факторів ризику під час осінньо-зимового періоду, заслуховування фахівця з питань цивільного захисту райдержадміністрації, начальників районних спеціалізованих служб цивільного захисту щодо обстановки, яка склалася, готовності наявних сил і засобів служб ЦЗ до дій та надання пропозицій у рішення начальника цивільного захисту району. Призначення керівника робіт з ліквідації наслідків НС та створення штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації місцевого рівня. - 09.30 – 10.30.
  3. Відпрацювання порядку взаємодії та дій учасників тренування під час відпрацювання ввідних – 10.30- 12.30 :
  • підвищення рівня води у водоймах та часткове підтоплення територій і домогосподарств в наслідок сильних злив та різкого танення великої кількості снігу;
  • пожежі, які виникають під час опалювального сезону, від несправного пічного опалення та перегріву електрообладнання;
  • ожеледиця та снігові замети на автошляхах;
  • випадання великої кількості снігу та порушення електропостачання;
  • велике снігове навантаження на дахи будинків та споруд;
  • запобігання переохолодженню від впливу низьких температур повітря.
  1. Підведення підсумків тренування – 12.30-13.00.

 

Початкова обстановка.

24 жовтня 2017 року о 8.00 від оперативного чергового Департаменту цивільного захисту обласної державної адміністрації черговому Вінницького РВ поліції ВВП НП України у Вінницькій області надійшло Штормове попередження.

За даними прогнозу Гідрометцентру України наприкінці вересня на початку жовтня очікується переміщення на європейську територію потужного циклону з посиленням північного вітру до 30 м/с. Існує велика вірогідність того, що фронтом циклону буде охоплено територію Вінницької області. При цьому очікується ураганний вітер, град, різке зниження температури повітря, що може привести до різкого підняття рівня ґрунтових вод з наступною ожеледицею та великими  сніговими опадами, в подальшому порушення енергопостачання, зв’язку та нанесення значних пошкоджень будівлям і спорудам.

Це змушує Уряд України, обласну державну адміністрацію, місцеві органи виконавчої влади вжити додаткових заходів щодо переведення єдиної державної системи цивільного захисту з режиму повсякденної діяльності на режим підвищеної готовності.

Керівник тренування оголосив „Збір” керівному складу ЦЗ району, районній комісії з питань ТЕБ та НС, керівникам районних спеціалізованих служб ЦЗ.

         За рішенням керівника тренування проводиться заслуховування керівного складу органів управління ЦЗ району, посадових осіб районних спеціалізованих служб ЦЗ по замислу дій, залученню сил і засобів.

         Місце проведення – зал засідань районної державної адміністрації.

Початок розширеного засідання комісій з питань ТЕБ та НС   о 9.30  24 жовтня 2017 року  в  залі засідань райдержадміністрації.

 

Виконати до початку тренування:

  1. Керівникам районних спеціалізованих служб провести підготовку до тренування та уточнити:

         1.1. Порядок оповіщення.

1.2. Наявність сил та засобів.

1.3. Порядок взаємодії.

  1. Заступнику голови районної державної адміністрації, керівнику робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій місцевого рівня Бегусу О.М., головному спеціалісту з режимно-секретної та мобілізаційної роботи апарату районної державної адміністрації Ілику О.С. :

2.1. Уточнити розрахунки щодо організації оповіщення про НС, щодо роботи штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

2.2. Підготувати необхідні матеріали для проведення Штабного тренування.

 

 __________________________________________________________________

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.