Пошук по сайту

Архів новин

Вересень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
40197218
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
12313
23553
128960
39897581
12313
669609
40197218

Ваш IP: 3.133.117.215
01 вересня 2024 11:19

РОЗПОРЯДЖЕННЯ від 22 лютого 2017 року № 112 "Про підсумки соціально-економічного розвитку району за 2016 рік та основні завдання на 2017 рік"

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 22 лютого  2017 року  № 112

Про підсумки соціально-економічного розвитку району за 2016 рік

та основні завдання на 2017 рік

 

Відповідно до статей 2, 6, 18, 41 Закону України «Про місцеві державні адміністрації» та враховуючи рішення колегії районної державної адміністрації від 08 лютого 2017 року, з метою реалізації в районі пріоритетних завдань Стратегії розвитку Вінницького району на період до 2020 року, Програми економічного і соціального розвитку Вінницького району на  2017 рік:

Протягом 2016 року районною державною адміністрацією та органами місцевого самоврядування вжито ряд заходів щодо забезпечення комплексного розвитку району, належного життєвого рівня населення та збереження стабільної соціально-економічної ситуації. 

  1. Управлінню економіки районної державної адміністрації  (Мельничук Л.В.):
    • Тримати на постійному контролі питання щодо виконання Програми соціально-економічного розвитку  району на 2017 рік.
    • Активізувати діяльність робочої групи з питань забезпечення детінізації економіки району.
    • Забезпечити стабільне проходження опалювального сезону 2016-2017 років до 05 квітня 2017 року.
    • Спільно з виконавчими комітетами сільських, селищних рад:

- здійснювати роботу щодо планування природоохоронних заходів та контроль за використанням коштів обласного та місцевих бюджетів та їх використання;

- проводити роботу щодо оновлення бази даних майна, земельних ділянок, придатних для вітчизняних та іноземних інвестицій;

- здійснювати заходи з реалізації державної регуляторної політики;

- залучати додаткові кошти на розвиток територіальних громад району шляхом написання грантових проектів;

- проводити роботу щодо зменшення заборгованості населення сільських та селищних рад району з оплати житлово-комунальних послуг;

 

- здійснювати заходи з благоустрою населених пунктів району.

  1. Головним розпорядникам бюджетних коштів здійснювати закупівлі товарів, робіт та послуг через електронну систему «Prozzoro» відповідно до розпорядження районної державної адміністрації від 07 липня 2016 року №363 «Про проведення електронних процедур закупівель товарів, робіт та послуг» (зі змінами).
  2. Структурним підрозділам районної державної адміністрації, територіальним органам міністерств та іншим центральним органам виконавчої влади здійснювати надання адміністративних послуг відповідно до нормативно-правових актів.
  3. Фінансовому управлінню районної державної адміністрації (Микитюк Л.В.), головним розпорядникам коштів місцевих бюджетів, виконавчим комітетам сільських та селищних рад:
    • Забезпечити економне та ефективне використання бюджетних коштів по усіх напрямках видатків бюджетних установ та закладів, програм та заходів.
    • Забезпечити першочерговість спрямування коштів на фінансування захищених статей видатків, зокрема, видатків на оплату праці з нарахуваннями та на розрахунки за спожиті енергоносії
    • Упорядкувати штатну чисельність працівників бюджетних установ та привести її до затверджених фондів оплати праці, призупинити нарахування та виплату надбавок та інших доплат стимулюючого характеру по бюджетних установах, по яких є незабезпеченість в коштах на оплату праці з нарахуваннями.
    • Забезпечити прийняття та здійснення заходів з енергозбереження та енергозаміщення в бюджетній сфері. Вжити дієвих заходів щодо скорочення обсягів споживання бюджетними установами та закладами енергоносіїв в натуральних показниках порівняно з 2016 роком.
    • Вжити заходів щодо об’єктивної оптимізації мережі та штатної чисельності закладів соціально-культурної сфери, відповідно до реальних обґрунтованих нормативів (наповнюваності класів, педагогічного навантаження, відвідувань, ліжок тощо) та недопущення збільшення штатної чисельності працівників бюджетних установ та закладів без обґрунтованої нагальної необхідності.
  4. Фінансовому управлінню районної державної адміністрації (Микитюк Л.В.) питання виконання місцевих бюджетів тримати на постійному контролі.
  5. Рекомендувати сільським та селищним радам району:
    • Налагодити співпрацю з податковою інспекцією щодо повноти сплати до місцевих бюджетів району нарахованих податків  та зборів, податку на доходи фізичних осіб і плати за землю.
    • Вжити заходів для збільшення надходжень до місцевих бюджетів шляхом:

- повної легалізації  виплати заробітної плати  не нижче законодавчо встановленого рівня та скорочення заборгованості по заробітній платі;

- більш повного використання земель запасу та резервного фонду, водного фонду, невитребуваної частини земельних паїв шляхом надання їх в оренду, перегляду договорів оренди земельних ділянок та приведення ставок орендної плати у відповідність до вимог чинного законодавства;

- проведення  інвентаризації земельних ділянок наданих в користування та оренду з метою виявлення земельних ділянок, які використовуються без оформлення.

  • Вжити заходів щодо виконання бюджетів органів місцевого самоврядування по видатках в умовах значних залишків коштів на рахунках та виконання бюджетів по доходах.
  1. Рекомендувати Вінницькому відділенню Вінницької ОДПІ ГУ ДФС у Вінницькій області (Здітовецький С.Г.) проводити аналіз чинників безприбуткової діяльності та неплатоспроможності у 2017 році суб’єктів підприємництва з подальшим відпрацюванням із керівниками підприємств механізму досягнення позитивних фінансових результатів.
  2. Управлінню праці та соціального захисту населення районної державної адміністрації (Ходацька Н.П.):
    • Забезпечувати своєчасне призначення та виплату соціальних допомог, компенсацій, пільг та субсидій.
    • Підтримувати пільгових та вразливих верств населення.
    • Здійснювати моніторинг стану заборгованості із заробітної плати, попередження її утворення та погашення існуючої.
    • Надавати соціальну підтримку учасникам антитерористичної операції та сім’ям загиблих учасників антитерористичної операції.
    • Забезпечувати зростання обсягів та підвищення рівня зайнятості населення шляхом створення нових робочих місць з належними умовами та гідною оплатою праці.
    • Забезпечувати надання якісних соціальних послуг вразливим категоріям населення району.
    • Здійснювати оздоровлення пільгових категорій населення, в тому числі дітей.
    • Забезпечувати  рівні права та можливості жінок і чоловіків.
    • Виконувати заходи районної програми зайнятості населення Вінницького району до 2017 року, комплексна програма з  питань  державної молодіжної,  сімейної,  дитячої  та  гендерної політики у  Вінницькому районі

на період 2016-2020 роки, районна комплексної програма соціального захисту населення Вінницького району на період до 2020 року.

  1. Відділу агропромислового розвитку районної державної адміністрації (Федчишин І.П.):
    • Надавати інформаційно-консультативну допомогу агроформуванням району у забезпеченні їх технікою, насінням добривами для своєчасного та якісного проведення комплексу весняно-польових робіт 2017 року.
    • Співпрацювати з Вінницьким відділенням ПАТ «Аграрний фонд України» в питаннях укладення форвардних контрактів з агроформуваннями району під урожай 2017 року.
    • Здійснювати заходи для збільшення надходжень за оренду земель сільськогосподарського призначення, в тому числі, розпайованих земель та земель водного фонду.
    • З метою забезпечення ефективного використання земель сільськогосподарського призначення, постійно здійснювати моніторинг дотримання вимого земельного законодавства на території району.
    • Сприяти реалізації інвестиційних проектів в розвиток агропромислового розвитку.
    • Для збереження молочного поголів’я проводити моніторинг закупівельних цін на молоко та сприяти поінформованості населення про заготівельників, які пропонують кращі умови закупівлі продукції.
    • Сприяти впровадженню нових технологій шляхом проведення науково-практичних конференцій та нарад за участю представників  науково-дослідних установ з керівниками і спеціалістами агроформувань району.
    • Посилити практику соціального партнерства з аграрним бізнесом для залучення позабюджетних коштів у соціально-культурний розвиток територіальних громад.
    • Спільно з керівниками та власниками господарств переглянути в сторону збільшення нарахування орендної плати за використанням земель запасу та резерву для збільшення надходжень коштів до місцевого бюджету.
    • Для збільшення надходжень орендної плати за використання землі пайового фонду проводити роботу по організації спілок власників земельних паїв.
    • Проводити необхідну методичну роботу з сільгоспвиробниками району незалежно від форм власності, брати участь у нарадах, сходах села з питань створення і розвитку кооперації на селі.
    • Приймати участь в роботі районної постійно діючої комісії по обстеженню водних об’єктів на території району.
    • Вжити необхідних заходів по забезпеченню   виконання договорів оренди землі в частині  повноти нарахування та своєчасності  сплати орендної плати за використання земель різного цільового призначення в межах повноважень райдержадміністрації.
    • Звернути увагу на погашення наявної та недопущення надалі заборгованості по оренді земельних та майнових паїв
  2. Відділу освіти районної державної адміністрації (Томусяк С.М.):
    • Здійснити передачу цілісного майнового комплексу навчальних закладів з балансу відділу освіти на баланс сформованих ОТГ.
    • Покращувати матеріально-технічну базу навчальних закладів району.
    • Здійснити реконструкцію пічного опалення Лаврівської СЗШ I-II ст.
    • Провести реконструкцію пічного опалення Лисогірської СЗШ I ст.
    • Здійснити придбання шкільних автобусів для загальноосвітніх навчальних закладів.
    • Вжити заходи для продовження будівництва Ільківської ЗОШ I-II ст.
    • Створити оптимальну мережу дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладів, закладів освіти нового типу, забезпечувати рівний доступ до якісної освіти.
    • Здійснювати фінансування та раціональне використання наявних ресурсів.
    • Виконувати заходи районної програма розвитку освіти Вінницького району на 2016-2021 роки.
  3. Відділу культури і туризму районної державної адміністрації (Мазур В.П.):
    • Завершити ремонтні роботи по ліквідації аварійності приміщення Некрасовського СБК та введення його в експлуатацію.
    • Провести роботи з укріплення фундаментів Стадницького, Малокрушлинецького СБК та районного будинку культури, ремонт та часткове перекриття дахів Сосонського, Агрономічного, Лаврівського СБК, зовнішньої частини Гавришівського СБК, Мізяківсько-Хутірської та Сосонської бібліотек-філій ЦБС, районної та Стрижавської дитячих музичних шкіл.
    • Провести придбання інвентарю, комплектів звукопідсилюючої, світло-технічної та музичної апаратури, комп’ютерного обладнання, меблів, костюмів для самодіяльних художніх колективів.
    • Придбати комплекти комп’ютерного обладнання та підключити до мережі Інтернет бібліотеки-філії централізованої бібліотечної системи сіл Мізяківські Хутори, Некрасово, Степанівка.
    • Провести переобладнання придбаного мікроавтобусу та забезпечити організацію бібліотечно-інформаційного обслуговування жителів населених пунктів району, в яких відсутні стаціонарні бібліотеки.
    • Провести організаційну роботу по передачі закладів культури у підпорядкування новостворених об’єднаним територіальним громадам.
    • Виконувати заходи районної Програма розвитку культури та духовного відродження на 2016-2020 роки.
  4. КЗ «Вінницький районний медичний центр первинної медико-санітарної допомоги» Вінницької районної ради (Шеремета Ю.П.):
    • Завершити роботи з реконструкції існуючої будівлі Вінницько-Хутірської АЗПСМ з прибудовою приміщення.
    • Здійснити перехід Гавришівської АЗПСМ в нове приміщення.
    • Здійснити заміну водопостачання та водовідведення в Михайлівській АЗПСМ.
    • Провести заміну даху ФАП в с.Побережне.
    • Виконувати заходи районної комплексної програми «Майбутнє Вінницького району – в збереженні здоров`я громадян » на 2016-2020 роки.
  5. Вінницькій центральній районній клінічній лікарні (Кривов’яз О.Л.):
    • Завершити капітальний ремонт гінекологічного відділення Вінницької ЦРКЛ.
    • Розробити проектну документацію на капітальний ремонт денного неврологічного стаціонару та ЛОР – відділення.
    • Привести санітарно-технічного стану будівель, споруд та мереж до вимог стандартів надання медичної допомоги населенню.
    • Покращити матеріально-технічну базу закладу шляхом придбання сучасного медичного обладнання.
    • Продовжувати оптимізацію ліжкового фонду Вінницької ЦРКЛ.
    • Здійснити придбання необхідних медичних і імунобіологічних препаратів для надання якісної та своєчасної медичної допомоги.
    • Забезпечувати безкоштовним проведенням обов’язкового медичного огляду демобілізованих учасників АТО.
    • Забезпечувати військовослужбовців, які брали участь в АТО на сході країни, та сім`ї військовослужбовців, що загинули під час проведення АТО на Сході України, безоплатними та пільговими лікарськими засобами на етапі стаціонарного лікування.
    • Продовжувати заміну вікон та дверей лікарні на енергозберігаючі (ЛОР - відділення, відділення екстреної та невідкладної медичної допомоги).
    • Продовжувати роботи капітального ремонту покрівлі закладу.
    • Продовжувати проведення заміни зношених зовнішніх труб теплопостачання та водопостачання.
    • Провести заміну електричних ламп на електроощадні лампи.
    • Виконувати заходи районної комплексної програми «Майбутнє Вінницького району – в збереженні здоров`я громадян » на 2016-2020 роки.
  6. Структурним підрозділам районної державної адміністрації, територіальним органам міністерств та іншим центральним органам виконавчої влади за результатами проведеної роботи інформувати організаційний відділ апарату районної державної адміністрації щоквартально до 15 числа місяця, наступного за звітним періодом.
  7. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника голови районної державної адміністрації Бегуса О.М.

 

 

Голова районної державної

          адміністрації                                                             М.І.ДЕМЧЕНКО

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.