Пошук по сайту

Архів новин

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
36721873
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
14526
24751
95689
36455495
631690
828250
36721873

Ваш IP: 44.197.114.92
28 березня 2024 14:44

РОЗПОРЯДЖЕННЯ від 29 грудня 2017 року № 872 "Про продовження функціонування прийомної сім’ї на території Вінницького району Вінницької області"

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 29 грудня  2017 року № 872

Про продовження функціонування прийомної сім’ї на території Вінницького району Вінницької області

 


Відповідно до статей 2, 41 Закону України «Про  місцеві  державні  адміністрації», статті 6 Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених піклування батьків», на виконання Указу Президента України від 5 травня 2008 року № 411/2008 «Про заходи щодо забезпечення захисту прав і законних інтересів дітей», постанов  Кабінету  Міністрів  України:  від  26 квітня 2002 року № 565 «Про затвердження Положення про прийомну сім’ю», від 31 січня 2007 року № 81 «Про затвердження Порядку призначення і виплати державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям, прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях за принципом «гроші ходять за дитиною», рішення Комісії з питань захисту прав дитини при Вінницькій районній державній адміністрації від 22.12.2017 року № 138, враховуючи розпорядження голови Лановецької районної державної адміністрації Тернопільської області від 28.12.2017 року №380-од «Про припинення функціонування прийомної сім’ї Кузнєцових в Лановецькому районі» та з метою забезпечення належних умов виховання в сімейному оточенні дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, забезпечення найбільш повного захисту їхніх прав та інтересів:

1.Продовжити функціонування з 29 грудня 2017 року на території Вінницького району Вінницької області прийомної сім’ї на базі родини ____________, ____________ року народження, та ____________, ____________року народження, в якій виховуються діти, позбавлені батьківського піклування: ____________, ____________року народження, ____________, ____________року народження, що прибули з Тернопільської області на постійне місце проживання за адресою: ____________.

2.Покласти персональну відповідальність за життя, здоров’я, фізичний, психічний, духовний та моральний розвиток дітей та дотримання принципу конфіденційності інформації щодо дітей на прийомних батьків ____________ та ____________.

3.Службі у справах дітей районної державної адміністрації (Кучер Ю.В.):

3.1.Взяти прийомну сім’ю ____________та ____________ на облік служби у справах дітей.

3.2.Здійснювати постійний контроль за умовами проживання та виховання дітей у прийомній сім’ї.

3.3.Підготувати проект Договору про продовження функціонування прийомної сім’ї на території Вінницького району Вінницької області між Вінницькою районною державною адміністрацією та ____________ і ____________.

3.4.Щорічно у встановлені законодавством України терміни готувати звіт про стан утримання і розвитку дітей у прийомній сім’ї.

4.Вінницькому районному центру соціальних служб для сім’ї , дітей та молоді (Бондар Л.І.):

4.1.Закріпити за прийомною сім’єю соціального працівника.

4.2.Забезпечити соціальний супровід дітей, з метою надання комплексу послуг, спрямованих на створення належних умов проживання та виховання у прийомній сім’ї.

4.3.Щорічно до 20 грудня подавати службі у справах дітей районної державної адміністрації звіт про ефективність функціонування прийомної сім’ї.

5.Комунальному закладу «Вінницький районний медичний центр первинної медико-санітарної допомоги» Вінницької районної ради (Пасічник В.В.):

5.1.Закріпити за дітьми сімейного лікаря з метою контролю за станом здоров’я та розвитку дітей.

5.2.Забезпечити проходження двічі на рік дітьми медичного огляду та здійснення диспансерного нагляду за ними.

5.3.Щорічно до 20 грудня подавати службі у справах дітей районної державної адміністрації звіт про стан здоров’я дітей, дотримання прийомними батьками рекомендацій лікаря.

6.Управлінню  праці  та  соціального   захисту  населення   районної  державної адміністрації  (Ходацька Н.П.):

6.1.Забезпечити з 27.12.2017 року призначення та виплату державної соціальної допомоги на дітей, грошового забезпечення одному з прийомних батьків, відповідно до Порядку призначення і виплати державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям та прийомним батькам за надання соціальних послуг у  дитячих  будинках  сімейного  типу та прийомних

сім’ях за принципом «гроші ходять за дитиною» у межах видатків, передбачених у державному бюджеті.

6.2.Здійснювати зазначені виплати на дітей, грошове забезпечення прийомним батькам щомісяця до 20 числа.

6.3.Забезпечити щорічне безкоштовне оздоровлення дітей у дитячих оздоровчих закладах.

6.4.Надавати всебічну підтримку прийомній сім’ї в межах компетенції управління.

7.Відділу освіти Хижинецької сільської ради Сокиринецької об’єднаної територіальної громади (Маціпура Л.П.):

7.1.Забезпечити  право дітей на здобуття освіти та  вільний доступ  до всіх  видів освітніх послуг.

7.2.Щорічно до 20 грудня подавати службі у справах дітей районної державної адміністрації звіт про рівень розвитку та знань дітей, про участь прийомних батьків у вихованні дітей.

8.Вінницькому районному відділенню поліції Вінницького відділу поліції головного управління Національної поліції у Вінницькій області (Яворський О.Л.):

8.1.Забезпечити проведення комплексу заходів направлених на профілактику та запобігання правопорушень дітьми, які влаштовані до прийомної сім’ї.

8.2.Щорічно до 20 грудня подавати службі у справах дітей районної державної адміністрації звіт про відсутність проявів асоціальної поведінки з боку дітей, які виховуються в прийомній сім’ї, та прийомних батьків.

9.Фінансовому управлінню районної державної адміністрації (Микитюк Л.В.) забезпечити фінансування витрат на виплату державної соціальної допомоги на дітей; грошового забезпечення одному з прийомних батьків; загальнообов’язкового соціального страхування; нарахування  внесків до органів Пенсійного фонду України за рахунок субвенцій із державного бюджету місцевим бюджетам, відповідно та в порядку вимог норм чинного законодавства.

  1. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника голови районної державної адміністрації Бегуса О.М.

 

 

 

Голова районної державної

          адміністрації                                                                        М.І.ДЕМЧЕНКО

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.