Пошук по сайту

Архів новин

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
37228589
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
1586
22103
90510
36975102
399113
741627
37228589

Ваш IP: 18.191.211.66
20 квітня 2024 02:12

РОЗПОРЯДЖЕННЯ від 03 грудня 2019 року № 391 "Про влаштування дитини, позбавленої батьківського піклування, ______________________, _______ року народження, на виховання та спільне проживання до прийомної сім’ї"

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 03.12. 2019 року              Вінниця          № 391

 

Про влаштування дитини, позбавленої батьківського піклування, ______________________, _______ року народження, на виховання та спільне проживання до прийомної сім’ї

Відповідно до статей 2, 39 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», статей 55, 56 Цивільного кодексу України, статті 4 Закону України  «Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей»,  статей 1, 3, 5, 11, 12 Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», Указу Президента України від 5 травня 2008 року №411/2008 «Про заходи щодо забезпечення захисту прав і законних інтересів дітей»,  постанови Кабінету Міністрів України  від 26 квітня 2002 року № 565 «Про затвердження Положення про прийомну сім’ю» зі змінами та доповненнями, постанови КабінетуМіністрів України  від 31 січня 2007 року № 81 «Про затвердження Порядку призначення і виплати державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях за принципом «гроші ходять за дитиною», розглянувши заяву громадян України ___________________ та ___________________, про бажання взяти на виховання та спільне проживання малолітню дитину, рішення виконавчого комітету Горлівської  міської ради від 17.04.2014 року «Про створення прийомної сім’ї ____________________ та __________________ і влаштування до неї навиховання та спільне проживання малолітнього ___________________», розпорядження голови Вінницької районної державної адміністрації від 05.11.2014 року №600 «Про продовження функціонування прийомної сім’ї  на території Вінницького району Вінницької області»,  враховуючи  висновок служби у   справах дітей Вінницької районної державної адміністрації від 19.09.2019 року № 429 «Про наявність умов проживання та можливість поповнення  прийомної сім’ї», розпорядження голови Томашпільської районної державної адміністрації від 21 жовтня 2019 року № 219 «Про направлення дитини на виховання та спільне проживання до прийомної сім’ї», рішення Комісії з питань захисту прав дитини при Вінницькій районній державній адміністрації від 27.11.2019 № 128, з метою забезпечення належних умов виховання в сімейному оточенні дітей сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, створення умов для нормального розвитку й виховання дітей у сім’ї:

1.Влаштувати з 06.12.2019 року  на виховання та спільне проживання до прийомної сім’ї _____________________ та _________________, які проживають за адресою: вул. ___________, буд.__, с. Слобода–Дашковецька, Вінницького району Вінницька область, малолітнього _____________________, _______ року народження.______________________, ______ року народження (свідоцтво про народження серія __ № _______ видане 31.03.2017 року Томашпільським районним відділом державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області), має статус дитини, позбавленої батьківського піклування,відповідно до розпорядження голови Томашпільської районної державної адміністрації від 05 липня 2019 року № ____ «Про надання статусу дитини, позбавленої батьківського піклування», на підставі висновку №9 лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я про наявність у батька,  матері дитини тривалої хвороби, яка перешкоджає виконанню батьківських обов’язків, виданого 27 червня 2019 року Вінницькою обласною психіатричною лікарнею №2  та витягу з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про народження із зазначенням відомостей про батька, відповідно до частини першої статті 135 Сімейного кодексу України, витягу № _____________, зареєстрованого 04.07.2019 року Томашпільським районним відділом державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області. Місце народження дитини – смт. Томашпіль, Томашпільського району Вінницької області. Дитина перебуває на первинному обліку дітей, які залишились без батьківського піклування, дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, в службі у справах дітей Томашпільської районної державної адміністрації.

2.Покласти на прийомних батьків персональну відповідальність за життя, здоров’я, фізичний та психічний розвиток прийомної дитини __________________, ______ року народження.

3.Службі у справах дітей Вінницької районної державної адміністрації (Борсук М.В.) :

 

3.1.Підготувати договір між подружжям _________________, ________________ та Вінницькою районною державною адміністрацією про влаштування дитини ___________________, ______ року народження на виховання та спільне проживання у прийомну сім’ю.

3.2.Забезпечити передачу документів малолітньої дитини ______________________, _____ року народження, прийомним батькам _________________ та __________________.

3.3.Здійснювати контроль за умовами проживання і виховання дитини та функціонування прийомної сім’ї.

3.4.Вжити заходи щодо забезпечення малолітньої дитини права на житло.

3.5.Щорічно у встановлені терміни готувати звіт про стан утримання і розвитку дитини у прийомній сім’ї.

4.Рекомендувати комунальному закладу «Центр надання соціальних послуг»  Якушинецької сільської ради (Михайлюк В.С.):

4.1.Закріпити за прийомною сім’єю соціального працівника.

4.2.Забезпечити соціальний супровід дітей, з метою надання комплексу послуг, спрямованих на створення належних умов проживання та виховання у прийомній сім’ї.

4.3.Щорічнодо 20 грудня подавати службі у справах дітей районної державної адміністрації звіт про ефективність функціонування прийомної сім’ї.

5.Рекомендувати Якушинецькій лікарській амбулаторії загальної практики сімейної медицини (Гуцол В.І.):

5.1.Закріпити за дитиною, _____________________, _______ року народження, сімейного лікаря з метою проведення лікувально-профілактичних заходів, медичного обслуговування та надання медичних консультацій прийомним батькам.

5.2.Забезпечити проходження двічі на рік дитиною медичного огляду та здійснення диспансерного нагляду за ним.

5.3.Щорічно до 20 грудня подавати службі у справах дітей районної державної адміністрації звіт про стан здоров’я та розвиток дитини.

6.Управлінню праці та соціального захисту населення районної державної адміністрації (Ходацька Н.П.):

6.1.Забезпечити призначення та виплату державної соціальної допомоги на дитину позбавлену батьківського піклування, ___________________ та грошового забезпечення прийомним батькам, __________________ та ______________________, відповідно до Порядку призначення і виплати державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам вихователям та прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях за принципом «гроші ходять за дитиною» у межах видатків, передбачениху державному бюджеті.

6.2.Здійснювати зазначені виплати на дитину та грошове забезпечення прийомним батькам щомісяця до 20 числа.

6.3.Забезпечити щорічне безкоштовне оздоровлення дитини у дитячих оздоровчих закладах.

6.4.Надавати всебічну підтримку прийомній сім’ї в межах компетенції управління.

7.Рекомендувати відділу освіти, культури та спорту Якушинецької сільської ради (Мазурик А.Д.):

7.1.Забезпечити  право дітей на здобуття освіти та  вільний доступ  до всіх  видів освітніх послуг.

7.2.Щорічно до 20 грудня подавати службі у справах дітей районної державної адміністрації звіт про рівень розвитку та знань дітей, про участь прийомних батьків у вихованні дітей.

8.Вінницькому районному відділенню поліції Вінницького відділу поліції головного управління Національної поліції у Вінницькій області (Яворський О.Л.):

8.1.Забезпечити проведення комплексу заходів направлених на профілактику та запобігання правопорушень дітьми, які влаштовані до прийомної сім’ї.

8.2.Щорічно до 20 грудня подавати службі у справах дітей районної державної адміністрації звіт про відсутність проявів асоціальної поведінки з боку дітей, які виховуються в прийомній сім’ї, та прийомних батьків.

9.Фінансовому управлінню районної державної адміністрації (Микитюк Л.В.) забезпечити:

9.1.Фінансування витрат на виплату державної соціальної допомоги на дітей, грошового забезпечення одному з прийомних батьків, загальнообов’язкового соціального страхування.

9.2.Нарахування внесків до органів Пенсійного фонду України за рахунок субвенцій із державного бюджету місцевим бюджетам, відповідно та в порядку вимог норм чинного законодавства.

10.Контроль за виконанням цього розпорядження залишаю за собою.

 

Заступник голови районної

державної адміністрації                                          Олег БЕГУС

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.