Пошук по сайту

Архів новин

Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
37867862
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
1525
14087
65348
37624934
387761
650625
37867862

Ваш IP: 3.21.43.192
17 травня 2024 04:42

РОЗПОРЯДЖЕННЯ від 16 квітня 2019 року № 132 "Про стан фінансово-бюджетної дисципліни в районі"

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

16.04. 2019 року                м. Вінниця                               № 132 

Про стан фінансово-бюджетної дисципліни в районі

Соціально-економічний розвиток району нероздільно пов'язаний зі станом фінансово-бюджетної дисципліни і потребує від учасників бюджетного процесу законного та ефективного управління наявними майновими ресурсами комунальних підприємств та бюджетних установ.

Значна кількість порушень, що встановлені контролюючими органами у сфері використання державних ресурсів, свідчить про необхідність здійснення безперервного контролю за ефективним та цільовим використанням бюджетних коштів і комунального майна, попередженням фінансових порушень.

Неналежне виконання посадових обов’язків окремими працівниками органів місцевого самоврядування, розпорядників та одержувачів бюджетних коштів ставить під загрозу можливість ефективного управління фінансовими та матеріальними ресурсами.

Основними причинами допущення фінансових порушень є низька якість внутрішнього контролю головних розпорядників бюджетних коштів за використанням ресурсів і майна, неналежний рівень виконання керівниками органів місцевого самоврядування та організацій законодавчо-нормативних актів.

Відповідно до статей 16 та 28 Закону України «Про місцеві державні адміністрації»,  розпорядження голови обласної державної адміністрації від   05 березня 2019 року № 394 «Про стан фінансово-бюджетної дисципліни в установах, організаціях та на підприємствах області» та рішення колегії районної державної адміністрації від 11 квітня 2019 року, з метою забезпечення законності при використанні бюджетних коштів та підвищення відповідальності за стан фінансово-бюджетної дисципліни:

1.Керівникам структурних підрозділів районної державної адміністрації – головним розпорядникам коштів районного бюджету, рекомендувати органам місцевого самоврядування:

1.1.Забезпечити суворе дотримання постанови Кабінету Міністрів України від 22 лютого 2002 року № 228 «Про затвердження Порядку складання, розгляду, затвердження та основних вимог до виконання кошторисів бюджетних установ»,  не допускати фактів планування зайвих та завищених асигнувань.

1.2.Встановити жорсткий контроль за здійсненням видатків на утримання установ та закладів в межах обсягів асигнувань,передбачених кошторисами  та помісячними розписами. Не допускати взяття фінансових зобов’язань (проведення фактичних видатків) понад обсяги бюджетних асигнувань, визначених кошторисами.

1.3.Вжити дієвих заходів щодо впровадження системи внутрішнього фінансового контролю та внутрішнього аудиту за цільовим та ефективним використанням бюджетних коштів і майна, достовірністю бухгалтерського обліку і фінансової звітності. 

1.4.Забезпечити постійне додержання вимог чинного законодавства з фінансових питань, недопущення та попередження фактів незаконного і не за цільовим призначенням витрачання бюджетних коштів, недостач, розкрадань, розтрат грошових коштів і матеріальних цінностей. 

1.5.Посилити контроль за економним використанням енергоресурсів та правильністю спрямування коштів на розрахунки за спожиті енергоносії. 

1.6.Забезпечити безумовне виконання вимог Закону України «Про публічні закупівлі», зокрема в частині складання тендерної документації, визначення ступеню відповідності пропозиції учасників торгів кваліфікаційним вимогам та умовам тендерної документації або вимогам замовника, укладенні та виконанні договору про закупівлю.

1.7.Забезпечити виконання вимог пункту 1 статті 51 Бюджетного кодексу України щодо утримання керівниками бюджетних установ чисельності працівників та здійснення фактичних видатків  на заробітну плату, включаючи видатки  на премії та інші види заохочень чи винагород, матеріальну допомогу лише в межах фонду заробітної плати, затвердженого для бюджетних установ в кошторисах.

1.8.Протегувати підвищенню професійного рівня працівників бухгалтерських служб, у тому числі через організацію семінарів, засідань «круглих столів» із залученням до їх проведення в установленому законодавством порядку спеціалістів територіальних органів Державної аудиторської служби України та Державної казначейської служби України.

2.Рекомендувати органам місцевого самоврядування:

2.1.У межах наданих повноважень переглянути чинні ставки податків і зборів у сторону їх наближення до максимальних, встановлених законодавством.

2.2.Вжити дієвих заходів щодо повного використання земель запасу та резервного фонду, земель під польовими дорогами, не витребуваних земельних часток(паїв) виключно на платній основі.

2.3.Здійснювати постійний моніторинг прийняття в експлуатацію об’єктів будівництва на території відповідних населених пунктів задля повного та своєчасного укладання із забудовниками договорів про сплату пайової участі у розвитку інфраструктури. Вжити вичерпних претензійно-позовних заходів з метою забезпечення надходжень від сплати пайової участі до місцевих бюджетів.

2.4.Взяти під особистий контроль питання щодо добору кадрів у фінансово-бухгалтерську службу органів місцевого самоврядування  задля здійснення ефективного  фінансово-бюджетного управління коштами громад.

3.Зобов’язати  начальника відділу освіти районної державної адміністрації Томусяк С.М., начальника управління праці та соціального захисту населення  районної державної адміністрації  Ходацьку Н.П., головного лікаря КНП «Вінницька центральна районна клінічна лікарня» Кривов’яза О.Л., рекомендувати головам сільських рад: Агрономічної Шулікіну О.М., Вінницько-Хутірської Кравченку В.В., Лука-Мелешківської Сичу В.М. та Писарівської Науменку Д.О. забезпечити повноту відшкодування допущених фінансових порушень.  

4.Фінансовому управлінню районної державної адміністрації     (Микитюк Л.В.) посилити роботу із здійснення заходів поточного контролю за правильністю планування та використання бюджетних асигнувань.

5.Керівникам бюджетних установ і організацій, комунальних некомерційних підприємств, органам місцевого самоврядування  про стан виконання цього розпорядження, з метою узагальнення та контролю, інформувати фінансове управління районної державної адміністрації щопівроку до 15 числа місяця наступного за звітним періодом.

6.Фінансовому управлінню районної державної адміністрації     (Микитюк Л.В.) інформувати районну державну адміністрацію про стан виконання цього розпорядження щопівроку до 25 числа місяця наступного за звітним періодом.

7.Контроль за виконанням цього розпорядження залишаю за собою.

 

 

 Голова районної державної

     адміністрації                                                                       М.ДЕМЧЕНКО                       

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.