Пошук по сайту

Архів новин

Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
37868689
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
2352
14087
66175
37624934
388588
650625
37868689

Ваш IP: 3.145.66.241
17 травня 2024 07:50

РОЗПОРЯДЖЕННЯ від 26 березня 2019 року № 101 "Про затвердження Правил внутрішнього трудового розпорядку для працівників апарату Вінницької районної державної адміністрації"

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

26.03.2019 року               м. Вінниця                     №101

Про затвердження Правил внутрішнього трудового розпорядку для працівників апарату Вінницької районної державної адміністрації

Відповідно до статті 41 Закону України «Про місцеві державні адміністрації»,  статті 43 Конституції України, статті 142 Кодексу законів про працю України, враховуючи протокол зборів колективу Вінницької районної держаної адміністрації від 19 березня  2019 року № 1 та з метою вдосконалення організації праці, зміцнення трудової та виконавської дисципліни:

  1. Ввести в дію Правила внутрішнього трудового розпорядку для працівників апарату Вінницької районної державної адміністрації, затверджені рішенням зборів колективу районної держаної адміністрації від 19 березня 2019 року № 1, що додаються.
  2. Завідувачу сектору управління персоналом апарату районної державної адміністрації Шульженко І.С. ознайомити працівників апарату районної державної адміністрації з Правилами внутрішнього трудового розпорядку для працівників апарату районної державної адміністрації.
  3. Контроль за виконанням цього розпорядження залишаю за собою.

 

 

Голова районної державної

            адміністрації                                                                         М.ДЕМЧЕНКО

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Рішення зборів колективу

Вінницької районної держаної адміністрації

від 19 березня 2019 року № 101

ПРАВИЛА
        внутрішнього трудового розпорядку

для працівників апарату районної державної адміністрації

1. Загальні положення

1.1. Правила внутрішнього трудового розпорядку для працівників апарату районної державної адміністрації  (крім державних службовців) (далі - Правила) розроблені відповідно до Закону України «Про місцеві державні адміністрації», статті 43 Конституції України, Кодексу законів про працю України, Регламенту Вінницької районної державної адміністрації , інших нормативно-правових актів.

1.2. Правила визначають внутрішній трудовий розпорядок працівників апарату районної державної адміністрації, режим їх роботи, засади регулювання трудових відносин, умови заохочення працівників за сумлінну працю, відповідальність за порушення трудової дисципліни та запроваджуються з метою вдосконалення організації праці, зміцнення трудової та виконавської дисципліни, забезпечення раціонального використання робочого часу, високої ефективності та якості роботи працівників.

1.3. Правила є обов’язковими для працівників апарату районної державної адміністрації , які не є державними службовцями.

1.4. Правила затверджуються та змінюються зборами трудового колективу районної державної адміністрації  за поданням голови районної державної адміністрації та профспілкового комітету профспілкової організації працівників районної державної адміністрації і вводяться в дію розпорядженням голови районної державної адміністрації.

1.5. Правила доводяться до відома працівників апарату районної державної адміністрації  під особистий підпис.

1.6. В апараті районної державної адміністрації  трудова дисципліна ґрунтується на засадах належного і сумлінного виконання працівниками своїх обов’язків, створення необхідних організаційних та економічних умов для високоефективної роботи, свідомого ставлення до неї, застосування методів переконання та заохочення за сумлінну працю.

2. Порядок прийняття, переведення та звільнення  працівників

2.1. Призначення на посади та звільнення з посад працівників здійснюються відповідно до Закону України «Про місцеві державні адміністрації», Кодексу законів про працю України в порядку, передбаченому вимогами законодавства.

2.3. Призначення на посади та звільнення з посад працівників апарату районної державної адміністрації  здійснюється розпорядженням (наказом) голови (керівника апарату) районної державної адміністрації .Днем початку виконання працівником своїх службових обов’язків є день, дата якого зазначена у розпорядженні (наказі) голови (керівника апарату) районної державної адміністрації . Днем звільнення вважається останній день роботи.

2.4. При прийнятті на роботу кандидат подає до сектору управління персоналом апарату районної державної адміністрації :

а) трудову книжку, оформлену в установленому порядку;

б) паспорт або інший документ, що посвідчує особу;

в) заяву про прийняття на роботу;

г) заповнений особовий листок з обліку кадрів;

ґ) документи про освіту, науковий ступінь, вчене звання тощо;

д) військовий квиток (для військовозобов’язаних);

ж) документи про пільги;

з) довідку з попереднього місця роботи про використання відпусток (для осіб, які приймаються на роботу в порядку переведення);

і) інші документи, передбачені законодавством. 

2.5. Не можуть бути призначеними на посаду особи, які:

а) у разі прийняття на роботу будуть безпосередньо підпорядковані близьким їм особам. Терміни  “безпосереднє підпорядкування” і “близька особа”  вживаються  у  значеннях,  наведених у Законі України “Про  запобігання корупції”;  

б) в інших випадках, передбачених законодавством. 

2.6. Забороняється вимагати від особи, яка приймається на роботу, відомості про його партійну і національну приналежність, походження та документи, подання яких не передбачено законодавством.

2.7. При прийнятті на роботу може бути обумовлене випробування з метою перевірки професійного рівня і ділових якостей, відповідності працівника займаній посаді та роботі, що йому доручається виконувати.

Якщо після закінчення строку випробування працівник продовжує працювати, він вважається таким, який витримав випробування.

2.8. При прийнятті працівника на роботу чи при переведенні його в установленому порядку на іншу роботу в апараті районної державної адміністрації  керівник відповідного структурного підрозділу апарату районної державної адміністрації  зобов’язаний:

а) ознайомити працівника з його посадовою інструкцією (під розпис), а також з умовами та оплатою його праці;

б) визначити працівнику робоче місце, забезпечити його необхідними для роботи засобами;

в) ознайомити працівника із цими Правилами.

Відділ фінансово-господарського забезпечення апарату районної державної адміністрації  зобов’язаний: провести вступний інструктаж з питань охорони праці, виробничої санітарії та гігієни праці, про що робиться запис у відповідних журналах.

2.9. Припинення трудових відносин між районною державною адміністрацією та працівником може мати місце на підставах та у порядку, визначених законодавством.

Працівник має право розірвати трудовий договір, укладений на невизначений строк, попередивши про це письмово за два тижні. У разі, коли заява працівника про звільнення з роботи за власним бажанням зумовлена неможливістю продовжувати роботу з причин, передбачених частиною першою статті 38 Кодексу законів про працю України, працівник має бути звільненим у строк, про який він просить.

2.10. Припинення трудових відносин з ініціативи районної державної адміністрації  з працівниками – членами первинної профспілкової організації районної державної адміністрації  не допускається без попередньої згоди профспілкового комітету, за виключенням випадків, передбачених законодавством України.

2.11. Керівник структурного підрозділу апарату районної державної адміністрації  при звільненні працівника повинен забезпечити передачу цим працівником всіх службових документів та матеріальних цінностей іншій особі, визначеній керівником.

2.12. При звільненні працівник зобов’язаний повернути службове посвідчення (у разі наявності).

2.13. У день звільнення сектор управління персоналом апарату районної державної адміністрації   видає працівнику його трудову книжку з відповідним записом. Також у день звільнення з працівником проводиться повний розрахунок.

3. Основні обов’язки і права працівників

3.1. Основні обов’язки та права працівників апарату районної державної адміністрації  визначаються посадовими інструкціями.

3.2.  Посадові інструкції друкуються у двох примірниках, один з яких надається персонально працівнику, другий – зберігається у секторі управління персоналом апарату районної державної адміністрації .

4. Основні обов’язки районної державної адміністрації

Районна державна адміністрація в особі керівних працівників зобов’язана:

а) неухильно дотримуватися вимог законодавства України про працю;

б) створювати для працівників апарату районної державної адміністрації   умови, необхідні для ефективного виконання функціональних обов’язків, підвищення продуктивності праці;

в) забезпечувати матеріальне стимулювання і заохочення працівників за результатами їх особистої роботи, раціональне витрачання фонду оплати праці та фонду матеріального заохочення, виплачувати заробітну плату в установлені терміни з наданням розрахункових листів відповідно до  статті 110 Кодексу законів про працю України;

г) забезпечувати здійснення заходів, спрямованих на зміцнення трудової і виконавської дисципліни, дотримання встановленого режиму праці та відпочинку;

ґ) забезпечувати вимоги охорони праці, техніки безпеки, санітарії, гігієни праці та протипожежної безпеки;

д) сприяти організації оздоровлення та відпочинку працівників апарату районної державної адміністрації ;

е) застосовувати необхідні заходи з профілактики виробничого травматизму та захворювань, створювати необхідні соціально-побутові умови;

є) у випадках, передбачених законодавством, своєчасно надавати пільги і компенсації з урахуванням умов праці, забезпечувати засобами індивідуального захисту;

ж) у випадках, передбачених законодавством, керівництво районної державної адміністрації  здійснює свої повноваження разом або за погодженням з профспілковим комітетом.

5. Робочий час і його використання, час відпочинку

5.1. Робочий час - це встановлений законодавством відрізок календарного часу, протягом якого працівник відповідно до Правил внутрішнього трудового розпорядку повинен виконувати свої службові обов’язки.

5.2. Для працівників апарату районної державної адміністрації  встановлюється п’ятиденний робочий тиждень з двома вихідними днями - суботою і неділею. Тривалість робочого часу працівників становить 40 годин на тиждень (за винятком випадків, передбачених законодавством).

5.3. Апарат районної державної адміністрації  працює з понеділка по четвер  з 8.00 до 17.15 го­дини, у п’ятницю з 8.00 до 16.00 години, перерва на обід - з 13 до 14 години. Вихідні - субота, неділя. Час початку робочого дня може змінюватися  відповідно до розпорядження голови районної державної адміністрації.

Працівник може використовувати перерву на свій розсуд. На цей час він може відлучатися з місця роботи.

5.4. Напередодні святкових і неробочих днів тривалість робочого дня зменшується на одну годину. Ця норма поширюється на випадки перенесення в установленому порядку передсвяткового дня на інший день тижня з метою об’єднання днів відпочинку.

5.5. Керівництво районної державної адміністрації  за погодженням з профспілковим комітетом районної державної адміністрації  окремим працівникам може встановлювати гнучкий графік роботи на умовах та в порядку, передбачених законодавством.

5.6. Для виконання невідкладної та непередбаченої роботи працівники можуть залучатися до роботи у вихідні, святкові та неробочі дні за розпорядженням (наказом) голови (керівника апарату) районної державної адміністрації . Робота в ці дні компенсується відповідно до статті 72 Кодексу законів про працю України.

5.7. Працівникам надається щорічна основна відпустка тривалістю не менше 24 календарних днів. Окремим категоріям працівників за погодженням з профспілковим комітетом районної державної адміністрації  може надаватися щорічна додаткова відпустка за особливий характер праці тривалістю 3 календарних дні відповідно до статті 8 Закону України «Про відпустки».

Працівникам надаються також інші види відпусток відповідно до чинного законодавства.

5.8. Черговість надання працівникам щорічної основної і додаткової оплачуваної відпусток установлюється графіком відпусток, який затверджується в установленому порядку та погоджується з профспілковим комітетом районної державної адміністрації. Графік відпусток складається на кожний календарний рік не пізніше 10 січня поточного року і доводиться до відома всіх працівників.

6. Заохочення за успіхи в роботі

6.1. За сумлінну працю, зразкове виконання трудових обов'язків, а також до державних, професійних свят та ювілейних дат до працівників апарату районної державної адміністрації  застосовуються різні форми матеріального і морального заохочення: грошова винагорода (надбавки, доплата, преміювання), нагородження Почесною грамотою районної державної адміністрації  та районної  Ради тощо.

6.2. Заохочення оформлюється розпорядженням (наказом) голови (керівника апарату) районної державної адміністрації, про що робиться запис у трудовій книжці працівника відповідно до статті 144 Кодексу законів про працю України.

6.3. За особливі трудові заслуги працівники апарату районної державної адміністрації  можуть бути представленими до державних нагород та присвоєння почесних звань.

7. Відповідальність за порушення трудової дисципліни 

7.1. За порушення трудової дисципліни до працівника може бути застосовано тільки один з таких заходів стягнення:

   1) догана;                                                                                                                                                                  

   2) звільнення з роботи.                                                                                                            

7.2. Порушення трудової дисципліни, тобто невиконання або неналежне виконання з вини працівника покладених на нього трудових обов’язків, або порушення режиму роботи, тягне за собою повне або часткове позбавлення премій, винагород, що передбачаються положенням про преміювання у порядку і розмірах, передбачених положенням. 

7.3. Дисциплінарні стягнення застосовуються керівництвом районної державної адміністрації  безпосередньо за виявленням проступку, але не пізніше одного місяця з дня його виявлення, не враховуючи часу звільнення працівника від роботи у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю або перебування його у відпустці. Дисциплінарне стягнення не може бути накладене пізніше шести місяців з дня вчинення проступку.                                                                                      

7.4. До застосування дисциплінарного стягнення керівництво районної державної адміністрації   повинно зажадати від порушника трудової дисципліни письмові пояснення. В тому випадку, коли працівник, який порушив трудову дисципліну, відмовляється дати пояснення, про це складається акт.

За кожне порушення трудової дисципліни може бути застосовано лише одне дисциплінарне стягнення.

При обранні виду стягнення враховується ступінь тяжкості вчиненого проступку і заподіяну ним школу, обставини, за яких вчинено проступок, і попередню роботу працівника.Стягнення оголошується розпорядженням (наказом) голови (керівника апарату) районної державної адміністрації  і повідомляється працівникові під розпис. 

7.5. Якщо протягом року з дня застосування дисциплінарного стягнення працівника не буде піддано новому дисциплінарному стягненню, він вважається таким, що не мав дисциплінарного стягнення.

7.6. Протягом строку дії дисциплінарного стягнення заходи заохочення до працівника не застосовуються.                                                                        

7.7. Звільнення, як вид дисциплінарного стягнення, застосовується при систематичному невиконанні працівником без поважних причин обов’язків, покладених на нього трудовим договором та Правилами внутрішнього трудового розпорядку, якщо до цієї особи раніше застосовувались заходи дисциплінарного або громадського впливу, а також прогул без поважної причини.                                                                                                                     

7.8.  Керівництво районної державної адміністрації може видати розпорядження (наказ) про зняття накладеного стягнення, не чекаючи закінчення року, якщо працівник не допустив нового порушення трудової дисципліни і при цьому проявив себе як сумлінний працівник.

7.9. Керівництво районної державної адміністрації  має право замість накладення дисциплінарного стягнення передати питання про порушення трудової дисципліни на розгляд трудового колективу. 

8. Заключні положення

Трудові спори, що виникають між працівником і керівництвом районної державної адміністрації, розглядаються в порядку, передбаченому законодавством.

                                  _____________________________________________

 

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.