Пошук по сайту

Архів новин

Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
37554152
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
36057
37994
122791
37258681
74051
650625
37554152

Ваш IP: 18.118.145.114
02 травня 2024 19:55

РОЗПОРЯДЖЕННЯ від 30 січня 2020 року № 16 "Про влаштування дитини, позбавленої батьківського піклування, _____________________, _______ року народження, на виховання та спільне проживання до прийомної сім’ї"

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 30.01.2020 року                     Вінниця                              № 16 

Про влаштування дитини, позбавленої батьківського піклування, _____________________, _______ року народження, на виховання та спільне проживання до прийомної сім’ї

Відповідно до статей 2, 39 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», статей 55, 56 Цивільного кодексу України, статті 4 Закону України  «Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей»,  статей 1, 3, 5, 11, 12 Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», Указу Президента України від 5 травня 2008 року №411/2008 «Про заходи щодо забезпечення захисту прав і законних інтересів дітей»,  постанови Кабінету Міністрів України  від 26 квітня 2002 року № 565 «Про затвердження Положення про прийомну сім’ю» зі змінами та доповненнями, постанови КабінетуМіністрів України  від 31 січня 2007 року № 81 «Про затвердження Порядку призначення і виплати державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях за принципом «гроші ходять за дитиною», розпорядження голови Вінницької районної державної адміністрації від 01.06.2018року № 377 «Про створення прийомної сім’ї та влаштування дітей, позбавлених батьківського піклування на виховання і спільне проживання на території Вінницького району Вінницької області»,  враховуючи  висновок служби у   справах дітей Вінницької районної державної адміністрації від 15.01.2020 року № 27«Про доцільність влаштування на виховання та спільне проживання до прийомної сім’ї _______________, _______________ дитини, позбавленої батьківського піклування, ______________, ______ року народження», висновок  Вінницького  районного центру соціальнихслужб для сім’ї,  дітей  та молоді    від  26.12.2019  року  «Про   можливість   поповнення  прийомної  сім’ї ________________  та  _______________»,  рішення Комісії з питань захисту прав дитини при Вінницькій районній державній адміністрації від 23.01.2020 року № 12, розглянувши заяву громадян України _______________ та ________________, про бажання взяти на виховання та спільне проживання малолітню дитину, з метою забезпечення належних умов виховання в сімейному оточенні дітей сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, створення умов для нормального розвитку й виховання дітей у сім’ї:

1.Влаштувати з 03.02.2020 року  на виховання та спільне проживання до прийомної сім’ї ___________________ та ___________________, які проживають за адресою: вул. __________, буд.__, с. __________, Вінницького району Вінницької області, малолітню ___________________, ______ року народження.

___________________, _____ року народження (свідоцтво про народження серія ___ № _____, видане 14.06.2018 року Вінницьким районним відділом державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області), має статус дитини, позбавленої батьківського піклування (розпорядження голови Вінницької районної державної адміністрації від 25 липня 2019 року № 382 «Про надання статусу дитини, позбавленої батьківського піклування»), на підставі заочного рішення Вінницького районного суду від 24.10.2019 року, справа № 128/1771/19  та витягу з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про державну реєстрацію народження згідно з частиною першою статті 135 Сімейного кодексу України для призначення допомоги від 14.06.2018 року № 00020359128. Дитина перебуває на первинному обліку дітей, які залишились без батьківського піклування, дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування в службі у справах дітей Вінницької районної державної адміністрації.

2.Покласти на прийомних батьків – ___________________та ___________________ персональну відповідальність за життя, здоров’я, фізичний та психічний розвиток прийомної дитини ___________________, ______ року народження.

3.Службі у справах дітей районної державної адміністрації (Борсук М.В.)

3.1.Підготувати договір  між  подружжям  ___________________, ___________________ та Вінницькою районною державною адміністрацією про влаштування дитини, ___________________,  _____ року  народження, на  виховання та  спільне проживання у прийомну сім’ю.

3.2.Забезпечити  передачу  документів  малолітньої  дитини ___________________, _____ року народження,  прийомним  батькам   ___________________ та ___________________.

3.3.Здійснювати контроль за умовами проживання і виховання дитини та

функціонування прийомної сім’ї.

3.4.Вжити заходи щодо забезпечення малолітньої дитини права на житло.

3.5.Щорічно у встановлені терміни готувати звіт про стан утримання і розвитку дитини у прийомній сім’ї.

4.Комунальному некомерційному підприємству «Вінницький районний медичний центр первинної медико-санітарної допомоги» Вінницької районної ради (Пасічник В.В.):

4.1.Закріпити за дитиною позбавленою батьківського піклування, ___________________, ______ року народження, сімейного лікаря з метою контролю за станом здоров’я та розвитком дитини.

4.2.Забезпечити проходження двічі на рік дитиною медичного огляду та здійснення диспансерного нагляду за нею.

4.3.Щорічно до 20 грудня подавати службі у справах дітей районної державної адміністрації звіт про стан здоров’я дитини, дотримання опікуном рекомендацій лікаря.

5.Вінницькому районному центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді забезпечити надання комплексу послуг, спрямованих на створення належних умов проживання та виховання у прийомній сім’ї ___________________, ______ року народження.

5.1.Закріпити за прийомною сім’єю соціального працівника.

5.2.Забезпечити соціальний супровід дітей, з метою надання комплексу послуг, спрямованих на створення належних умов проживання та виховання у прийомній сім’ї.

5.3.Щорічно до 20 грудня подавати службі у справах дітей районної державної адміністрації звіт про ефективність функціонування прийомної сім’ї.

6.Управлінню праці та соціального захисту населення районної державної адміністрації (Ходацька Н.П.):

6.1.Забезпечити призначення та виплату державної соціальної допомоги на дитину позбавлену батьківського піклування, ___________________, та грошового забезпечення прийомним батькам - ___________________ та ___________________, відповідно до Порядку призначення і виплати державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам вихователям та прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях за принципом «гроші ходять за дитиною» у межах видатків, передбачених у державному бюджеті.

6.2.Здійснювати зазначені виплати на дитину та грошове забезпечення прийомним батькам щомісяця до 20 числа.

6.3.Забезпечити щорічне безкоштовне оздоровлення дитини у дитячих оздоровчих закладах.

6.4.Надавати всебічну підтримку прийомній сім’ї в межах компетенції управління.

7.Відділу освіти районної державної адміністрації (Томусяк С.М.):

7.1.Забезпечити  право дитини на здобуття освіти та  вільний доступ  до всіх  видів освітніх послуг.

7.2.Щорічно до 20 грудня подавати службі у справах дітей районної державної адміністрації звіт про рівень розвитку та знань дітей, про участь прийомних батьків у вихованні дітей.

8.Вінницькому районному відділенню поліції Вінницького відділу поліції головного управління Національної поліції у Вінницькій області (Яворський О.Л.):

8.1.Забезпечити проведення комплексу заходів направлених на профілактику та запобігання правопорушень дітьми, які влаштовані до прийомної сім’ї.

8.2.Щорічно до 20 грудня подавати службі у справах дітей районної державної адміністрації звіт про відсутність проявів асоціальної поведінки з боку дітей, які виховуються в прийомній сім’ї, та прийомних батьків.

9.Фінансовому управлінню районної державної адміністрації (Микитюк Л.В.) забезпечити:

9.1.Фінансування витрат на виплату державної соціальної допомоги на дітей, грошового забезпечення одному з прийомних батьків, загальнообов’язкового соціального страхування.

9.2.Нарахування  внесків до органів Пенсійного фонду України за рахунок субвенцій із державного бюджету місцевим бюджетам, відповідно та в порядку вимог норм чинного законодавства.

10.Контроль за виконанням цього розпорядження залишаю за собою.

 

Заступник голови районної

державної адміністрації                                          Олег БЕГУС

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.