Пошук по сайту

Архів новин

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
37397451
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
5617
42235
138770
37138079
567975
741627
37397451

Ваш IP: 18.219.95.244
27 квітня 2024 03:56

РОЗПОРЯДЖЕННЯ від 01 жовтня 2021 року №230 "Про проведення приписки громадян 2005 року народження до призовної дільниці Вінницького району в січні-березні 2022 року"

РОЗПОРЯДЖЕННЯ 

28 вересня 2021 року                      Вінниця                     № 230           

Про проведення приписки громадян 2005 року народження до призовної дільниці Вінницького району в січні-березні 2022 року

Відповідно до статей 27, 41 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», глави 3 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», на виконання вимог доручення голови Вінницької обласної державної адміністрації від 06.08.2021 року № 01.01.-13/5668 «Щодо проведення приписки громадян 2005 року народження до призовних дільниць районних (міських) військових комісаріатів в січні-березні 2022 року» та з метою взяття громадян України чоловічої статі 2005 року народження на військовий облік, вивчення наявних призовних ресурсів, проведення своєчасної і якісної приписки громадян України, які проживають на території району, до призовних дільниць Вінницького району:

  1. Затвердити такі, що додаються:

 1.1.Склад комісії з питань приписки.

 1.2.Резервний склад комісії з питань приписки.

 1.3.Персональний склад лікарів, які будуть забезпечувати медичні огляди  громадян відповідних територіальних громад на базі комунальних базових лікувальних закладів за місцем розміщення Вінницького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (далі – Вінницького РТЦК та СП) та відділів.

 1.4.Графік засідань комісії з питань приписки.

 1.5. Перелік базових лікувальних закладів визначених для організації медичного огляду допризовників.

                                                                                  

2.Голові районної комісії - начальнику Вінницького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки :

2.1.Організувати та забезпечити роботу комісій з питань приписки у період з 03 січня по 31 березня 2022 року стаціонарних або тимчасових призовних дільницях.

2.2.Своєчасно та якісно провести необхідні заходи, пов’язані з підготовкою та проведенням приписки.

2.3.Медичний огляд юнаків, які підлягають приписці, провести всіма лікарями-спеціалістами згідно Положення про військово-лікарську експертизу та медичний огляд у Збройних Силах України, яке затверджене наказом Міністра оборони від 14.08.2008 р. № 402 (зі змінами).

2.4Забезпечити 100% охоплення припискою до призовної дільниці юнаків 2005 року народження. Відносно громадян, які у встановлені строки залишилися, за будь-яких обставин, не приписаними до призовної дільниці, по завершенню приписки на протязі року вжити всіх необхідних заходів з їх розшуку та охопленню припискою.

3.Головним лікарям базових лікарень та лікарень місцевих громад району (за відповідністю):

 3.1.Утворити до 15 грудня 2021 року відповідним наказами медичні комісії, для організації медичного огляду юнаків і визначення ступеня придатності їх до військової служби, в які залучити досвідчених лікарів-фахівців, що володіють методикою військово-лікарської експертизи, та необхідну кількість медичних сестер.

Роботу комісії організувати згідно графіку Вінницького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

3.2.Зобов’язати лікарів-членів медичних комісій з питань приписки, які організовують роботу медичного персоналу з медичного огляду  юнаків , що підлягають приписці, щодня перевіряти повноту записів та висновків лікарів про придатність призовників до військової служби, потребу в проведенні додаткового медичного обстеження та обґрунтованість встановленого діагнозу, аналізувати результати медичного огляду призовників і після закінчення роботи комісії з питань приписки брати участь у складанні звіту про результати приписки та списки осіб, які потребують лікування та медичного огляду.

3.3.Надати до 25 грудня 2021 року в комісії з питань приписки медичні картки амбулаторного хворого з вкладними листами до них, медичні характеристики на допризовників, списки осіб, які перебувають на диспансерному обліку з приводу нервово-психічних захворювань, туберкульозу, венеричних захворювань, захворювань шкіри, трахоми, хронічних захворювань внутрішніх органів, кісток, м’язів та інших захворювань,     виписки з історії хвороби,    данні лікарського обстеження   та

диспансерного   нагляду, що характеризують стан  здоров’я громадян 2005 р.н., списки лікувально-профілактичних закладів, до яких будуть прикріплені для огляду і лікування юнаки допризовного віку, котрі потребують спеціального (амбулаторного) огляду і лікування.

3.4. Згідно графіків Вінницького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (відділів) провести безкоштовне рентгенологічне (флюорографічне) та лабораторне обстеження органів грудної клітини, аналіз крові і сечі, ЕКГ та інші необхідні обстеження громадян, що підлягають приписці. Визначити їм групу та резус крові. Дані занести до вкладного листка медичної карти амбулаторного хворого (форма №025-1/0) напередодні проходження медичної комісії.

3.5. Прикріпити призовників, яких визнано такими, що потребують обстеження, лікування до лікувально-профілактичних та лікувальних закладів. Забезпечити першочергове обстеження лікарями базових лікарень юнаків, які направлені на додаткове медичне обстеження при наявності у них направлення начальника Вінницького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки  (начальників відділів), з обов’язковим заповненням “Акту обстеження стану здоров’я призовника” та виписки епікризу в амбулаторну картку.

3.6. Забезпечити медичну комісію медико-санітарним майном, медичними інструментами та оснащення лікарських кабінетів призовної дільниці.

  1. Головам територіальних громад:

     4.1. Забезпечити організований збір на громадян України чоловічої статі 2005 року народження необхідних документів, для приписки їх до призовної дільниці і оформлення особових справ та до 01 грудня 2021 року передати їх до Вінницького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (відділи).

     4.2.Провести оповіщення громадян України чоловічої статі 2005 року народження повістками за місцем  проживання.

     4.3.Згідно графіку Вінницького РТЦК та СП (відділів) здійснити своєчасну та організовану доставку юнаків, які підлягають приписці, на призовну дільницю для проходження медичної комісії на чолі з начальником військово-облікового столу (секретарем), медичними працівниками.

      4.4.Забезпечити явку начальників військово-облікових столів  29-30 вересня 2021 року на інструкторсько–методичне заняття до Вінницького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (відділів).

     4.5.В березні - квітні 2022 року провести остаточну звірку облікових даних на громадян, які пройшли приписку.

4.6Відповідними рішеннями громад, за відповідними програмами  передбачити, фінансування медичного огляду юнаків згідно визначених кошторисів (через базові лікарні).

   

      5.Начальнику управління праці та соціального захисту населення районної державної адміністрації Надії Ходацькій до 16 грудня 2021 року подати у Вінницький РТЦК та СП (відділи) списки громадян України чоловічої статі 2005 року народження, які визначені інвалідами.

 

          6.Керівникам органів управління освітою територіальних громад:

6.1.Скласти до 01 грудня 2021 року списки юнаків 2005 року народження, які не мають середньої освіти і не навчаються в навчальних закладах, які дають середню освіту, та надати їх у Вінницький РТЦК та СП (відділи).

 З метою підвищення освітнього рівня цих юнаків закріпити їх за загальноосвітніми (вечірніми) школами для набуття середньої освіти. До призову у Збройні Сили України забезпечити їх навчання обсязі навчальної програми повної середньої освіти та вивчення державної мови.

          6.2.Зобов’язати директорів навчальних закладів району забезпечити своєчасне прибуття  юнаків, які підлягають приписці до призовної дільниці в термін вказаний їм в персональній повістці.

     6.3Направляти на період роботи комісії по приписці у відповідності до затвердженого графіку Вінницьким РТЦК та СП (відділів) психологів шкіл для проведення професійно-психологічного відбору юнаків 2005 року народження.

 

  1. Начальнику Вінницького районного відділу Головного управління національної поліції у Вінницькій області Віталію Курчику:

     7.1Надати до 01 грудня 2021 року у Вінницький РТЦК та СП (відділи)  списки юнаків 2005 року народження, які притягувались до кримінальної відповідальності, знаходяться під слідством, судом, викликались в органи внутрішніх справ за анти суспільну поведінку, зловживання алкоголем чи наркотичними речовинами.

7.2Проводити розшук осіб, які ухиляються від приписки, їх затримку і організувати їх доставку на комісію згідно поіменних списків Вінницького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (відділів).

 

8.Відповідальність за виконання цього розпорядження покласти на начальника Вінницького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

 

9.Контроль за виконання цього розпорядження залишаю за собою.

 

Голова  районної державної

            адміністрації                                                                       Віталій УРДЗІК   

 

 

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.