Фахівці Вінницького районного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області провели комісійні моніторингові обстеження щодо дотримання обмежувальних заходів та вимог протиепідемічного режиму в умовах карантину.
Для того, аби дізнатися, яким саме чином проходять ці моніторингові обстеження і які порушення виявляються, начальник Вінницького районного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Віктор Буравінський спільно з інспектором поліцейського сектору реагування патрульної поліції Дмитром Лещенком, провели один із таких рейдів. Віктор Петрович зазначив, що вони об’їжджали заклади громадського харчування і продовольчі магазини неподалік м.Вінниці.
Основна мета перевірок — дізнатися, чи дотримуються у цих закладах встановлених правил, а якщо не дотримуються — попередити та вручити постанову посадовій особі, яка буде на зміні.
Фахівці звертали увагу на наявність засобів дезінфекції, масок і рукавичок у персоналу та перевіряли наявність графіку прибирань і таблиці температурних скринінгів. Також, дивились аби в закладі були в наявності спиртовмісні антисептики, доступні для клієнтів.
В деяких кафе та ресторанах були виявлені порушення: відсутні безконтактні термометри, перевищення дозволеної кількості людей за одним столом, відсутність температурного скринінгу серед гостей та відсутність захисних масок у працівників.
В результаті перевірки фахівці Держпродспоживслужби виписали попередження та запевнили, що вже наступного разу будуть складені адміністративні протоколи.