Протягом січня 2022 року спеціалістами Вінницького управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області здійснювались постійні моніторингові обстеження суб’єктів господарювання різних форм власності на території Вінницького району щодо дотримання протиепідемічних заходів з профілактики поширення коронавірусного захворювання (COVID-19) та режиму роботи закладів в умовах карантину
Всього здійснено 307 моніторингових обстежень об’єктів, з них:
- закладів загальної середньої освіти - 13;
- закладів дошкільної освіти - 12;
- об’єктів торгівлі продовольчими товарами - 84;
- об’єктів торгівлі непродовольчими товарами - 39;
- закладів громадського харчування - 67;
- агропродовольчих ринків - 17;
- аптек - 15;
- перукарень - 6;
- готелів - 4;
- інших - 50.
За результатами перевірок складено 20 протоколів на суб'єкти господарювання за адміністративні правопорушення щодо недотримання протиепідемічних заходів з профілактики поширення коронавірусного захворювання.
Найпоширенішими порушеннями були: недотримання працівниками закладів маскового режиму, нездійснення обробки контактних поверхонь кожних дві години, нездійснення температурного скринінгу працівникам та відвідувачам закладів громадського харчування.
З керівниками та працівниками закладів фахівці Держпродспоживслужби провели 23 бесіди стосовно необхідності неухильного дотримання вимог постанов Головного державного санітарного лікаря України щодо протиепідемічних заходів на період карантину у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19).