На виконання доручення Прем’єр-міністра України та за результатами селекторної наради членів Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій із головами обласних та Київської міської державної адміністрації від 20 червня 2020 року спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області проводиться щоденний моніторинг дотримання суб’єктами господарювання вимог тимчасових рекомендацій Головного державного санітарного лікаря України щодо профілактики COVID-19.
Так, з 20 по 28 жовтня 2020 року спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області було проведено 1277 моніторингових обстежень суб’єктів господарювання на предмет дотримання протиепідемічних вимог, серед яких:
- закладів громадського харчування – 181, з них з порушеннями - 30, складено протоколів – 10, направлено приписів щодо усунення недоліків – 20, інформовано органи влади – 3;
- закладів торгівлі продовольчими товарами – 507, з них з порушеннями – 90, складено протоколів – 31, направлено приписів щодо усунення недоліків – 43, інформовано органи влади – 14, інформовано правоохоронні органі - 1;
- закладів торгівлі непродовольчими товарами – 369, з них з порушеннями – 59, складено протоколів – 9, направлено приписів щодо усунення недоліків – 31, інформовано органи влади - 7;
- агропродовольчих ринків - 67, з них з порушеннями - 11, складено протоколів – 5, направлено приписів щодо усунення недоліків – 5, інформовано органи влади – 1.
З метою висвітлення процесу та результатів перевірок суб’єктів господарювання, 8 перевірок проведено із залученням засобів масової інформації.