З метою попередження виникнення нещасних випадків у агропромисловому виробництві кожному суб'єкту господарювання рекомендовано запровадити ряд профілактичних заходів направлених на профілактику та попередження виробничого травматизму під час проведення комплексу польових робіт у 2020 році та робіт з підвищеною небезпекою.
Крім того керівникам суб'єктів господарювання, які працюють в сфері сільського господарства та харчової промисловості пропонується звернути увагу на наступні питання:
- організації проведення навчання інструктажів та перевірки знань з охорони праці працівників, що задіяні на сільськогосподарських роботах, та роботах з підвищеною небезпекою;
- проведенню передрейсових медичних оглядів механізаторів та водіїв;
- забезпечення працівників спецодягом, спецвзуттям та іншими засобами
- індивідуального захисту;
- дотриманю вимог безпеки під час використання мінеральних добрив;
- забезпеченю експлуатації виключно тих тракторів, які обладнанні електростартерним запуском двигуна з кабіни та знаходяться в справному стані;
- недопущення експлуатації сільськогосподарської техніки та виробничого обладнання без захисних огороджень небезпечних зон, а також без попереджувальних знаків та застережних написів про застосування індивідуальни засобів захисту;
- дотримання вимог безпеки під час виконання робіт у зоні ліній електропередач;
- дотримання працівниками вимог Правил дорожнього руху під час руху
- сільськогосподарської техніки та транспортних засобів дорогами загального користування, а також під час виконання робіт у полі, тощо;
- дотримання вимог безпеки під час виконання робіт на висоті;
- дотримання вимог безпеки під час експлуатації устаткування підвищеної небезпеки (вантажопідіймальні машини, посудини під тиском, технологічні транспортні засоби, електрообладнання напругою понад 1000В);
- проведення передрейсових технічних оглядів транспортних засобів;
- організація та дотримання вимог безпеки під час виконання робіт в замкнутих просторах, ємностях;
- керівникам суб'єктів господарювання, які працюють в умовах карантину забезпечити:
- усіх працівників засобами захисту органів дихання, мийними та дезинфікуючими засобами;
- щоб убезпечити себе та оточуючих запобігати скупченню людей та тримати дистанцію не менше 1,5 метра.