Пошук по сайту

Архів новин

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
36745489
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
11022
27120
119305
36455495
655306
828250
36745489

Ваш IP: 34.201.19.151
29 березня 2024 09:47

Андрій Єрмак і Майкл Макфол обговорили підготовку наступного пакету санкцій та роботу Міжнародної експертної групи в поточному році

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак обговорив у відеоформаті з директором Інституту міжнародних досліджень Фрімана-Споглі (FSI), екс-радником Президента США з питань національної безпеки, Послом Майклом Макфолом продовження санкційної політики та план роботи на поточний рік очолюваної ними Міжнародної робочої групи щодо санкцій проти Росії.

Керівник Офісу Президента розповів про результати своєї нещодавньої відеозустрічі з координатором Державного департаменту США з питань санкцій, Послом Джеймсом О’Браєном, за результатами якої було досягнуто згоди щодо необхідності застосування обмежувальних заходів до російських пропагандистів і публічних діячів, які виправдовують війну Росії проти нашої держави.

«РНБО України вже почала застосовувати санкції щодо пропагандистів, і йшлося про важливість запровадження дзеркальних обмежень партнерами, зокрема США, Великою Британією, ЄС та іншими. Тому що дуже дивний має вигляд, коли якісь відомі росіяни критикують США і водночас мають власність у Маямі та їздять туди», – наголосив Андрій Єрмак.

За його словами, співпраця з Джеймсом О’Браєном лише посилюватиметься. Він високо оцінив експертну роботу групи Єрмака-Макфола. 

Також, як зазначив керівник Офісу Президента, була підтримана ініціатива проведення в Києві за участю представників країн-партнерів санкційного саміту, який стане потужним сигналом щодо готовності посилювати санкційний тиск.

Говорячи про план роботи на 2023 рік, Андрій Єрмак і Майкл Макфол погодилися з важливістю використання експертизи Міжнародної робочої групи в процесі розробки законодавства в Конгресі.

На переконання Андрія Єрмака, наступний санкційний пакет має передбачати посилення тиску на фінансовий та банківський сектори країни-агресора, а також запровадження санкцій проти «Росатома» та осіб, причетних до атак на АЕС України.

«Також вважаю дуже важливим і буду за це вдячний, якщо ми розробимо спеціальний санкційний пакет, який передбачатиме блокування віз росіян. Думаю, це буде дуже ефективно, особливо якщо торкнеться всіх залучених до війни в Україні російських військових і членів їхніх сімей», – наголосив керівник Офісу Президента України.

Перший віце-прем'єр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко, яка також брала участь у зустрічі, запропонувала розширити підхід до розробки санкційної політики та застосовувати обмежувальні заходи не лише до окремих фізичних чи юридичних осіб, а й до секторів економіки. Йдеться, зокрема, про продовження санкційного тиску на фінансовий сектор, оборонний комплекс, запровадження санкцій щодо ІТ-галузі, представники якої брали участь у кібератаках на українські державні установи та координували удари дронів-камікадзе по критичній інфраструктурі України.

Юлія Свириденко також наголосила на важливості більш тісної координації країн-партнерів з Україною у питанні застосування санкцій та активнішого запровадження партнерами обмежень, дзеркальних до тих, які впроваджує РНБО.

Ці та інші питання сторони погодилися обговорити під час відеоконференції групи Єрмака-Макфола на наступному тижні.

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.