Пошук по сайту

Архів новин

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
37371770
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
22171
25851
113089
37138079
542294
741627
37371770

Ваш IP: 18.118.254.94
26 квітня 2024 13:34

Брифінг керівництва області та міста щодо поточної ситуації на Вінниччині

Розпочав зустріч із журналістами голова обласної державної адміністрації із повідомлення про те, що сьогодні над Вінницею було зафіксовано політ двох ворожих балістичних ракет, одну із яких вдалося збити прямо над центром міста.

Розпочав зустріч із журналістами голова обласної державної адміністрації із повідомлення про те, що сьогодні над Вінницею було зафіксовано політ двох ворожих балістичних ракет, одну із яких вдалося збити прямо над центром міста.

«Це черговий приклад професійності та майстерності наших військовослужбовців повітряної оборони. Це доказ ворогу, що ми докладемо усіх зусиль, аби зірвати його плани із захоплення Вінницької області і всієї України» - сказав Сергій Борзов.

Також голова зазначив, що на території Вінниччини українські спецпризначенці затримали декілька диверсійних груп російської армії та диверсанта, який планував закласти вибухівку у підземному переході в обласному центрі напроти ринку «Урожай». Щодо ворожого гелікоптера, який збили наші військові майстри повітряної оборони, то голова ОДА сказав, що десантовані диверсанті врешті-решт були затримані, гвинтокрил - знищено. Разом із тим, голова вкотре звернувся до жителів Вінниччини із закликами зберігати спокій, бути пильними, надзвичайно уважними. «Ми маємо знати, що в область з будь-яких сторін можуть потрапити російські диверсанти-загарбники; отже, маємо стежити і вміти відрізняти «своїх « від «чужих», і інформувати відповідні силові органи про свої підозри» - сказав голова облдержадміністрації.

   Вінницький міський голова Сергій Моргунов поінформував журналістів про сесію Вінницької міської ради, що відбулась сьогодні, і рішенням якої надано понад 60 мільйонів гривень на оснащення та упорядкування Вінницької бригади територіальної оборони. «Ми готові сприяти нашим військовим територіальної оборони у вирішенні усіх питань облаштування побуту, оснащення відповідним обмундируванням, аби військовослужбовці загонів тероборони були повністю екіпіровані, і готові захищати свою батьківщину» - сказав Сергій Моргунов.

Очільник міста також додав, що у Вінниці налагоджено роботу із прийняття переселенців-біженців з інших регіонів України: домовлено із закладами освіти та соціальної роботи про прихисток цих людей на ночівлю, харчування та належне перебування протягом потрібного періоду. Також міський голова зауважив, що проведено серйозну роботу із власниками продуктових торговельних мереж щодо жорсткого недопущення підняття цін на харчі. Сергій Моргунов зазначив, що ситуацію із постачанням хліба виправлено – затримок і нестачі більше не буде. Громадський транспорт працюватиме відповідно до режиму комендантської години, усі державні структури працюють в штатному режимі.

Голова обласної Ради Вячеслав Соколовий доповнив сказане своїми колегами проханням до усіх жителів міста й області чітко дотримуватись вимог дії команди «Увага всім!», адже правильне її виконання і належне отримання норм поведінки під час укриття від повітряної загрози може врятувати життя.

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.