Пошук по сайту

Архів новин

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
37220407
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
15507
19855
82328
36975102
390931
741627
37220407

Ваш IP: 18.117.182.179
19 квітня 2024 18:08

Глава Уряду про запуск малої приватизації: Я зацікавлений в тому, аби все було відкрито, прозоро і конкурентно

Процес приватизації в Україні, який розпочинається на основі нового законодавства і з використанням інноваційних інструментів, а саме механізмів платформи ProZorro, має проходити відкрито, конкурентно та прозоро. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час відвідання офісу ProZorro в Києві.

Цього тижня на платформі ProZorro стартує продаж не стратегічних для економіки держави активів, і в системі зареєстровані вже перші лоти. Запуск малої приватизації координує Міжвідомча робоча група з питань приватизації.

«Наш Уряд вперше започаткував цей процес. Я зацікавлений в тому, аби все було відкрито, прозоро і конкурентно, і всій країні треба про це сказати, - сказав Володимир Гройсман. – Споконвіку було як, тримали об’єкти, не стратегічні для економіки, аби якось колись щось там прикупити чи продати. Змінюємо це, ламаємо стару систему і максимально все заводимо в ProZorro. Будь-який підприємець побачить, що продається, і купить собі потрібне приміщення, якийсь об’єкт – без знайомства з керівництвом району чи області».

Глава Уряду наголосив, що ефективний продаж активів – це велика допомога для малого й середнього бізнесу, а отже – це розвиток територій і розвиток економіки.

«Своє завдання бачу в тому, аби підтримувати команду усіма інструментами, які в мене є, аби ми змінювали пласти проблем, які не вирішувалися десятиліттям і робили країну слабшою. А тепер маємо прекрасну можливість. Хай продажі починаються з перших 18 лотів. Потім їх будуть тисячі. Наше завдання, аби це потім, наступило якомога швидше», - сказав Володимир Гройсман.

Довідково

Згідно з Законом «Про приватизацію державного і комунального майна», який набрав чинності в березні, мала приватизація відбуватиметься через електронну систему ProZorro.Продажі. Мова йде про активи державної і комунальної власності вартістю до 250 млн грн. Виставляти об'єкти в рамках малої приватизації будуть Фонд державного майна України (ФДМУ), а також місцеві органи влади.

Першим об‘єктом в рамках малої приватизації стало двоповерхове приміщення недіючої стоматологічної поліклініки в центрі Житомира. Воно було виставлене відділом по управлінню та приватизації комунального майна Житомирської міської ради на торговельному майданчику smarttender.biz, сертифікованому ProZorro. Одразу після цього свої перші об'єкти малої приватизації в системі зареєстрували Львів та Ізмаїл.

Міжвідомча робоча група з питань приватизації, яку очолює Міністр Кабінету Міністрів України Олександр Саєнко, опікується ефективною координацією органів влади, підготовкою рекомендацій і пропозицій до проектів рішень КМУ щодо приватизації та умов продажу об’єктів державної власності, а також залученням міжнародної фінансової та технічної допомоги для підготовки до приватизації та виставлення об’єктів на продаж. Група веде аналіз забезпечення прозорої та конкурентної приватизації. Крім представників Секретаріату Уряду, міністерств та Фонду державного майна, до складу робочої групи увійшли представники Офісу реформ КМУ, Стратегічної групи радників з підтримки реформ в Україні (SAGSUR), Світового банку, Європейського банку реконструкції та розвитку, Міжнародного валютного фонду, Міжнародної фінансової корпорації, Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Представництва Європейського Союзу в Україні.

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.