Пошук по сайту

Архів новин

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
37196548
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
11503
15077
58469
36975102
367072
741627
37196548

Ваш IP: 18.118.184.237
18 квітня 2024 15:41

Ми не почули жодної скарги від пацієнтів, побачили чітко налагоджену систему роботи медичної галузі Вінниччини, - голова Комітету ВРУ Михайло Радуцький

Сьогодні, 29 червня, на Вінниччині відбулось виїзне засідання Комітету ВРУ з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування.

Під час робочої поїздки по області, члени Комітету відвідали КНП «Козятинська центральна районна лікарня» та  КНП «Вінницька обласна клінічна лікарня ім. М.І.Пирогова», а також ознайомилися з роботою Комунального некомерційного підприємства «Вінницький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф».  

Народні обранці, разом з керівниками області, відвідали  хірургічне та ортопедично-травматологічне відділення лікарні ім. М.І.Пирогова, реконструйований міжрегіональний опіковий центр, а також оновлене у 2021 році відділення хронічного гемодіалізу та  Центр нефрології і діалізу. Також члени Комітету ВРУ ознайомилися з роботою перинатального центру ІІІ рівня.                                                                   

Після огляду зазначених медичних закладів відбулось засідання Комітету ВРУ з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування  за участі Начальника Вінницької ОВА Сергія Борзова, голови обласної Ради Вячеслава Соколового, Вінницького міського голови Сергія Моргунова.

Голова Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький, звертаючись до учасників засідання, наголосив, що сьогодні надзвичайно важливо удосконалювати медичну галузь.

«Населення мусить отримувати доступну, якісну та високотехнологічну допомогу. Втім, ми мусимо розуміти, що державне фінансування найближчі 10 років буде спрямовано на відновлення зруйнованої медичної інфраструктури. Тому ми з вами, як ніколи раніше, мусимо раціонально використовувати наявні ресурси»,- зауважив Голова Комітету ВРУ.

Михайло Радуцький  також відзначив високий рівень надання медичних послуг на Вінниччині: «Вінницька область – перша область, де ми не почули скарг від людей про те, що потрібно додатково щось оплачувати. У вінницькій лікарні відкрито відділення гемодіалізу, але потрібно працювати над розвитком напрямку трансплантації, яка нарешті є в Україні». 

Окрім того, очільник профільного комітету зазначив, що важливо звернути увагу на розвиток реабілітаційної медицини та створення університетських лікарень  для підготовки кваліфікованих працівників: «Це необхідна база для вашого університету  і це той потенціал, який у вас є».

У своєму виступі  Сергій Борзов презентував стан галузі охорони здоров’я Вінницької області. Начальник ОВА дав характеристику мережі медичних закладів регіону трьох рівнів надання медичної допомоги та охарактеризував організацію системи екстреної медичної допомоги в області. Керівник регіону також  зупинився на результатах співпраці вінницьких фахівців з Національною академією медичних наук України та розповів про роботу Військово-медичного клінічного центру Центрального регіону в умовах воєнного стану.

«Чотири місяці ми всі живемо і працюємо у надзвичайному режимі відповідальності та напруги,- зазначив Сергій Борзов.- Від лікарів чекають чуда. І воно стається щодня... Героїчна праця медиків сьогодні -  це сукупність професіоналізму, компетентності та людяності. Вінниччина максимально мобілізувала всі свої ресурси: людський потенціал, технічні можливості, фінансові інструменти. Посилення обороноздатності країни і підтримка галузі охорони здоров’я - це стало надважливим».

На території регіону стабільно працюють всі заклади охорони здоров’я. Вирішальне значення відіграє центр екстреної медичної допомоги, який з’єднує всі рівні медичної допомоги задля збереження життя і здоров’я пацієнтів.

З 24 лютого, коли увесь регіон  було переведено на військовий стан, завдяки взаємодії Військово-медичного клінічного центру Центрального регіону, Української військово-медичної академії та цивільної охорони здоров’я, на Вінниччині створена потужна мережа військово-медичної допомоги.

Начальник Вінницької ОВА, користуючись нагодою, висловив вдячність Уряду  України за дієву підтримку галузі охорони здоров’я:«Тільки за рахунок коштів від надання медичних послуг, Національною службою здоров’я України на заклади охорони здоров’я Вінниччини спрямовано за цей період 2,3 млрд грн. Підтримувало нас і Міністерство охорони здоров’я України – за рахунок централізованих поставок медикаментів і виробів медичного призначення Міністерство спрямувало на область надходжень на суму 27,5 млн грн з Державного бюджету».

Сергій Борзов також зазначив, що за час війни від МОЗ України на підтримку  медичної галузі області спрямовано майже 50 поставок гуманітарної допомоги, серед яких апарати ШВЛ, ВАК-апарати, кисневі концентратори, монітори пацієнта, медикаменти, вироби медичного призначення.

Завдяки МОЗ, парк автомобілів екстреної медичної допомоги поповнився 30 реанімобілями класу В і С.

Начальник ОВА окремо відмітив чітку та злагоджену роботу  Обласного  медичного гуманітарного хабу, через який пройшло вже понад 200 тон медикаментів, виробів медичного призначення, обладнання. Усі вантажі розподілено та доставлено до військових частин ЗСУ, тероборони, закладів охорони здоров’я області та інших регіонів (Київ, Харків, Суми, Чернігів, Миколаїв, Херсон, Донецьк, Луганськ).

У підсумку, Сергій Борзов висловив щиру подяку всім організаціям і урядам країн, які підтримують наші медичні заклади у воєнний час.

Перемога буде за нами!

Слава Збройним Силам України!

 

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.