Пошук по сайту

Архів новин

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
36750477
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
16010
27120
124293
36455495
660294
828250
36750477

Ваш IP: 52.23.203.254
29 березня 2024 13:27

На борт літака, який евакуює українських громадян з Італії, допущені тільки ті, хто пройшов ретельну перевірку, - Віктор Ляшко

На борт літака, який евакуйовує громадян України з Італії, допущені лише здорові люди, які пройшли ретельну перевірку на наявність коронавірусної інфекції. Про це повідомив на брифінгу заступник Міністра охорони здоров'я України - головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.  

«Італійські медики повідомили, що перед посадкою було проведено три види медичного скринінгу і на борт допущені тільки здорові люди. Тому всі, кого ми привеземо, будуть без симптомів і з підтвердженими лабораторними дослідженнями, які свідчать про те, що хвороба відсутня», - зазначив Віктор Ляшко.

Крім того, за його словами, всім евакуйованим громадянам запропонували заповнити згоду на добровільну самоізоляцію. І при повернені в Україну люди будуть на самоізоляції в домашніх умовах. Він підкреслив, що за порушення умов даного режиму передбачена відповідальність, до того ж буде проводитися вибірковий контроль дотримання умов перебування в самоізоляції.

Віктор Ляшко також повідомив, що на літаку, що перевозить евакуйованих, знаходяться два медичних працівники з Українського центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, які забезпечені експрес-тестами для проведення діагностики на наявність коронавірусної інфекції. По прильоту українська сторона також всіх перевірить.

Головний санітарний лікар нагадав, що в Україні вживаються превентивні заходи, щоб унеможливити поширення хвороби на території нашої держави.

«Бачимо, що в Європейському Союзі кількість хворих зростає. Тому все, що ми зараз робимо в Україні робиться з ціллю профілактики, щоб не допустити ситуації, яка відбувається в Європейському Союзі», - зазначив він і додав, що на даний час інтенсивно готуються заклади охорони здоров'я, відбувається перепрофілювання, щоб можна було розмістити всіх хворих в разі великої кількості випадків.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив, що з Італійської Республіки евакуйовано 98 осіб з двох автобусів та ще 27, які вирішили евакуюватися: «Усі, хто підтвердив згоду на виліт і зміг дістатися».

Він також підкреслив, що Міністерство працює в інтенсивному режимі, щоб допомогти всім українцям, які знаходяться за кордоном. Він вкотре закликав громадян України відмовитися зараз від поїздок, подорожей та турів в інші країни.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій запевнив, що Уряд працює як для убезпечення громадян на території країни, так і за її межами, та докладає максимум зусиль для повернення українців додому.

«Дзеркально до України більшість країн Шенгенської зони також приймають відповідні заходи і міри. Тому все більше буде виникати таких ситуацій. Але хотілося б звернутися до громадян, що ми цю ситуацію контролюємо, ми її вивчаємо. Ми її проговорювали з авіаперевізниками, з туроператорами для того, щоб можна було змістовно, правильно і доволі швидко організувати процес подальших вивезень», - підкреслив Міністр. 

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.