Пошук по сайту

Архів новин

Серпень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
39812596
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
9122
25042
60207
39596080
297300
643844
39812596

Ваш IP: 3.138.124.213
14 серпня 2024 13:22

На Вінниччині відбулося розширене засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України

Сьогодні на Вінниччині відбулося розширене засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

У заході взяли участь представники Уряду (онлайн), народний депутат України Анатолій Драбовський, заступник Міністра у справах ветеранів України Руслан Приходько, Перша заступниця Начальника ОВА Наталя Заболотна, а також очільники територіальних громад та представники громадського сектору.

Учасники обговорили ключові питання економіки та фінансів регіону, соціальної, ветеранської та гуманітарної політики, а також охорони здоровʼя. Крім цього, йшлося про підготовку до опалювального сезону. Окремо під час засідання розглянули й нагальні проблеми громад.

Засідання стало майданчиком для продуктивного діалогу, спрямованого на ефективне вирішення актуальних завдань на місцевому та національному рівнях.

Під час зустрічі обговорювалися важливі питання щодо розширення напрямів державної підтримки тваринництва, відновлення допомоги «тиловим» громадам, їх незахищеним верствам населення та бізнесу, питання щодо підключення до електромереж будинку, збудованого для ВПО за сприяння МОМ.

В секторі ветеранської політики – окреслили основні кроки, що вже зроблені для оптимізації нормативної бази щодо встановлення факту здійснення особою постійного догляду та нарахування компенсації за такий догляд, а також створення та розвитку ветеранських просторів.

Що стосується медичної та гуманітарної галузі – йшлося про обов’язковість участі в програмі «Доступні ліки» аптечних закладів, про модульні укриття для закладів освіти та про оновлення бібліотечних фондів українськими книжками.

 Крім цього, розглянули актуальні питання щодо потреби в блочно-модульних котельнях та  когенераційних установках.

«Конгрес – це саме той майданчик, який сприяє покращенню взаємодії між всіма гілками влади, дає змогу громадам оперативно та ефективно вирішувати свої проблемні питання. До того ж пропозиції озвучені представниками регіонів враховують під час прийняття рішень на загальнодержавному рівні», –  підкреслила Перша заступниця Начальника ОВА.

Члени Конгресу мали можливість поставити свої запитання та отримати на них відповіді від представників профільних міністерств.

Зокрема, на запитання учасників відповідали Міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко, т.в.о. Міністра культури та інформаційної політики Руслан Карандєєв, в.о. Міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький, заступниця Міністра соціальної політики Уляна Токарева.

«Дякую всім учасникам за продуктивне засідання Конгресу, прагнення чути та бути почутим! Сподіваюсь, що вирішення порушених питань сприятиме нашій перемозі та добробуту жителів Вінниччини», - підсумувала Наталя Заболотна.

 

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.