Пошук по сайту

Архів новин

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
36491902
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
12210
24197
36407
36330641
401719
828250
36491902

Ваш IP: 54.172.169.199
19 березня 2024 11:44

Наша сила в єдності! - музичний захід дружби двох народів, що відбувся у Польському домі м. Бар, торкнувся струни душі кожного

14 травня Начальник ОВА Сергій Борзов разом із народним депутатом України Іриною Борзовою долучилися до культурного заходу, який відбувся у Польському домі (м. Бар). Захід присвячений взаємній підтримці, дружбі українського та польського народів.

З моменту відкриття Польський дім став об’єднавчим творчим осередком.

Від початку повномасштабного вторгнення мешканці громади працювали як одна велика родина для забезпечення комфортного життя людям, які постраждали від війни. Зараз тут на постійне проживання залишилося близько 5 тисяч осіб.

Важлива роль в наданні допомоги належить саме Польському дому культури, де зупиняються сотні переселенців, яких  зустріли теплом та турботою.

У залі Подільського дому  зібралися мешканці Барської громади, керівництво, а також люди, які знайшли тут прихисток. Свої душевні виступи дарували присутнім колективи музичної школи, педагогічного коледжу, Польського дому та переселенці.  

Розпочали культурну програму з всесвітньо відомої «Мелодії» композитора Мирослава Скорика, яка стала українським символом.

Звертаючись до присутніх у залі, Начальник ОВА Сергій Борзов зазначив: «Дякую народові та урядові Республіки Польща за підтримку та потужну допомогу, яка надається нашим Збройним Силам та українцям, які у цей складний час знайшли прихисток у Польщі.  Символічною є назва заходу, адже «Христос Воскрес! Воскресне Україна!» - це й означає перемогу життя над смертю, тому ми обов’язково переможемо. Слава Україні!»  

У свою чергу, народний депутат України Ірина Борзова зауважила: «Україна переживає страшну війну, яку розв’язала росія. Сьогодні наші Збройні Сили боряться за незалежність, за існування України як держави. Саме завдяки їм зараз ми разом з вами можемо в єдності долучитися до добра, культури і мистецтва. Користуючись нагодою, хочу подякувати Республіці Польщі за велику підтримку та допомогу, надану Україні. На жаль, сьогодні у Польщі проживають майже три мільйони українців, які вимушено покинули свої рідні домівки. Майже 200 тисяч дітей навчаються у польських школах, майже 2,5 тисячі українців народилися у Республіці Польщі. Щиро дякую організаторам сьогоднішнього заходу. Слава Україні! Слава Героям України! Україна переможе».

Під час заходу лунали відомі твори українських та польських митців, а також сучасних авторів, які своєю творчістю демонструють волелюбність та незламність українців, нездоланність та рішучість поляків, здатність народів разом чинити потужний опір загрозам. Зі сльозами на очах, стоячи аплодували Барським колективам за душевні виступи.

На завершення зустрічі директор Польського дому Маргаріта Медведєва зазначила:  «Я думаю, що сьогоднішній концерт нікого не залишив байдужим. Мені здається, що це дійство на сцені торкнулося струн душі кожного з вас. Для нас важливо, щоб у цьому домі всі почувалися комфортно, як одна родина. Наша сила в єдності. Бажаю всім миру, тепла, любові. Я вірю, що наша українська земля буде найкращою у світі. Важливо, що у це вірить кожен із нас».

 

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.