Пошук по сайту

Архів новин

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
36754830
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
20363
27120
128646
36455495
664647
828250
36754830

Ваш IP: 3.238.12.0
29 березня 2024 17:43

Прем’єр-міністр України і Високий представник ЄС домовилися про проведення 8-го засідання Ради асоціації

Україна надалі продовжуватиме за підтримки Європейського Союзу втілення важливих структурних реформ задля добробуту громадян. Про це зазначив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час зустрічі з Високим представником ЄС Жозепом Боррелем.

Очільник українського Уряду зауважив, що держава приділяє багато уваги реалізації початих реформ, зокрема реформі правосуддя.

«Серед розпочатих нами реформ — втілення політики Європейського зеленого курсу. Україна поставила амбітну ціль у цьому напрямку. Також ми продовжуємо реформу приватизації й корпоратизації. 2022 рік має стати проривним у реалізації цих реформ», — відзначив Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр зауважив, що Україна вже має успішний досвід втілення реформ, зокрема децентралізації та земельної реформи. За його словами, цей досвід буде використаний для реалізації й інших реформ.

Денис Шмигаль також зауважив, що Україна веде підготовку до наступного засідання Ради асоціації Україна-ЄС, де планує підбити підсумки роботи за минулий рік та обговорити виконання рішень 23-го Саміту Україна-ЄС.

Прем’єр-міністр запропонував провести засідання Ради асоціації у квітні цього року. Жозеп Боррель зі свого боку підтвердив готовність Євросоюзу провести наступне засідання в Брюсселі в зазначений термін.

Як зауважив Денис Шмигаль, ключовими напрямками роботи в межах засідання Ради асоціації для України, зокрема, стане оновлення деяких додатків до Угоди про асоціацію, заходи щодо впровадження Європейського зеленого курсу, а також приєднання до єдиної зони платежів SEPA, що позитивно вплине на розвиток сфери фінансових операцій.

«На тлі дефіциту газу та високих цін на енергоносії безпека енергопостачання так само має залишатися нашим головним пріоритетом регіонального співробітництва. У цьому напрямку ми надзвичайно активно й наполегливо працюємо над приєднанням української енергосистеми до європейської мережі ENTSO-Е», — зазначив Глава Уряду України.

Він додав, що Україна на сьогодні виконала всі вимоги технічних аудитів. Наразі залишаються лише два кроки: пропрацювати у відокремленому режимі, щоб показати збалансованість української енергосистеми, та позитивне політичне рішення ЄС.

Ще одним важливим пунктом роботи, за словами Прем’єр-міністра, є запуск шостої програми макрофінансової допомоги.

«Також важливим для нас є початок предметних переговорів щодо прискорення лібералізації взаємної торгівлі відповідно до статті 29 Угоди про асоціацію та подальший прогрес щодо укладення угод ACAA, або так званого «промислового безвізу», — підкреслив очільник українського Уряду.

Крім того, на думку Прем’єр-міністра, сторони мають зосередитися на пошуку шляхів вирішення проблеми недостатньої кількості дозволів на транзит автомобільного транспорту.

На завершення Денис Шмигаль подякував Європейському Союзу за підтримку та високу оцінку прогресу реформ в Україні.

 

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.