Пошук по сайту

Архів новин

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
37406384
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
14550
42235
147703
37138079
576908
741627
37406384

Ваш IP: 3.139.82.23
27 квітня 2024 13:22

Розвиваємо добровільний пожежний рух на Вінниччині: в області підписали Меморандум

25 липня на Вінниччині підписали Меморандум про співробітництво між обласною військовою адміністрацією, обласною Радою, Громадською спілкою «Пожежні - рятувальники України» та ГУ ДСНС України у Вінницькій області.

Проєкт передбачає координацію зусиль щодо залучення громадян до членства в підрозділах добровільної пожежної охорони, які утворюються органами місцевого самоврядування Вінниччини.

Також йдеться і про якісну підготовку та оснащення таких підрозділів, створення належних умов для адаптації осіб, які брали участь у воєнних діях. Загалом, співпраця в рамках Меморандуму дозволить посилити координацію дій під час реагування на надзвичайні ситуації.

У підписанні меморандуму взяли участь: Начальник ОВА Сергій Борзов, голова обласної Ради Вячеслав Соколовий, голова Правління Громадської спілки «Пожежні - рятувальники України» Ігор Гасек та начальник Головного управління ДСНС у Вінницькій області Руслан Шевчук.

Під час зустрічі Сергій Борзов наголосив, що Меморандум допоможе забезпечити ефективнішу комунікацію та координацію дій на рівні громад з метою залучення громадян до підрозділів добровільної пожежної охорони. 

«Такий досвід  є в багатьох європейських країнах. Підрозділи створюються, щоб швидко реагувати на будь-які надзвичайні ситуації. Для прикладу, підприємства регіону можуть мати власні пожежні команди, щоб у разі небезпеки швидко діяти, не чекаючи приїзду рятувальників. – підкреслив очільник області. – Співпраця в рамках Меморандуму підвищить рівень організаційної готовності добровільної пожежної охорони Вінниччини та сприятиме матеріально-технічному забезпеченню професійної підготовки рятувальників».

У свою чергу, голова обласної Ради Вячеслав Соколовий акцентував, що цей проєкт є досить актуальним: «Це наш прямий інтерес створити додаткові умови безпеки на місцевому рівні. Важливо зробити все якісно, щоб захистити людей та забезпечити безперебійну роботу підприємств».

Начальник ГУ ДСНС у Вінницькій області Руслан Шевчук додав, що створення добровільних пожежних бригад є хорошим рішенням, адже пожежу можна ліквідувати значно швидше, якщо найближчі команди знаходяться неподалік від місця загорання.

«Ми тільки будемо раді, якщо кількість таких підрозділів збільшуватиметься. Зазначу, що у цьому році заплановано відкриття двох пожежних бригад», - наголосив Руслан Шевчук.

У свою чергу, голова Правління ГС «Пожежні - рятувальники України» Ігор Гасек розповів, що наразі спільно з Всеукраїнською Асоціацією територіальних громад створюються підрозділи місцевої добровільної пожежної охорони. Як правило, вони працюватимуть у сільській місцевості задля того, щоб швидко реагувати на будь-які надзвичайні ситуації.

За результатами зустрічі сторони домовилися про співробітництво у декількох напрямках. Обговорили й перспективи організації проведення спільних навчань та семінарів для добровольців.

«Безпека наших громадян сьогодні – як ніколи важлива. Працюємо далі!» - резюмував Сергій Борзов.

 

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.