Пошук по сайту

Архів новин

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
37199799
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
14754
15077
61720
36975102
370323
741627
37199799

Ваш IP: 3.138.200.66
18 квітня 2024 18:47

Руслан Стефанчук: Важливим напрямом роботи у цьому році буде посилення парламентського виміру Кримської платформи

Візит Міністрів закордонних справ є потужним сигналом підтримки України з боку Чехії, Словаччини та Австрії. Про це зазначив Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук під час зустрічі з міністрами закордонних справ: Чеської Республіки – Яном Ліпавськи, Республіки Австрія – Александром Шалленбергом та Словацької Республіки – Іваном Корчоком.

«Мені дуже приємно, що такий сигнал іде від трьох надзвичайно потужних європейських країн. Хотів би запевнити в готовності до результативного діалогу та поглиблення парламентського виміру співпраці між нашими країнами», — сказав він.

Голова Верховної Ради звернув увагу міністрів на те, що Росія намагається дестабілізувати внутрішньополітичну ситуацію в Україні. Він висловив сподівання на подальшу незмінну дипломатичну підтримку України Чехією, Словаччиною і Австрією та посилення політико-дипломатичного тиску на РФ. 

«Рівень санкцій має бути максимальним для того, щоби стримувати РФ від її необдуманих кроків», — підкреслив Руслан Стефанчук.

 

 

Учасники зустрічі також обговорили парламентський вимір Кримської платформи. Спікер Верховної Ради України розповів про намір забезпечити кращу поінформованість парламентаріїв іноземних держав щодо реальної ситуації в Криму. За його словами, стратегічна ціль України – створення Міжнародної парламентської асамблеї Кримської платформи.

Руслан Стефанчук наголосив на потребі активізувати співпрацю на рівні «груп дружби» законодавчих органів Чехії, Словаччини і Австрії, що є ефективним механізмом розвитку співробітництва між парламентами.

Ще один парламентський проєкт, на який звернув увагу Голова Верховної Ради, — це визнання парламентами світу Голодомору в Україні фактом геноциду українського народу. 

«Також би ми дуже схвально віднеслися до позиції парламентів Чехії, Словаччини і Австрії щодо незаконної депортації кримських татар», — додав політик.

Руслан Стефанчук зауважив, що Парламент зробив дуже багато для виконання Копенгагенських критеріїв. Він зазначив, що для України була б надзвичайно цінною оцінка цієї роботи з боку парламентів і урядів інших країн, а також підписання відповідних спільних декларацій про європейську перспективу України. 

«Дуже важливий для України напрям, закріплений у Конституції, — це шлях до ЄС і НАТО. Хочу висловити сподівання на підтримку Чехією, Словаччиною і Австрією руху України в цьому напрямі. Головна мета України — бути членом НАТО, а не поза межами Альянсу. Сподіваємося на запрошення України на наступний Саміт НАТО в Мадриді та на проведення повноцінного засідання Комісії Україна-НАТО високого рівня. Очікую, що нова Стратегічна концепція НАТО, яку буде схвалено у Мадриді, підтвердить прихильність союзників політиці «відкритих дверей» НАТО», — наголосив він.

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.