Пошук по сайту

Архів новин

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
36487625
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
7933
24197
32130
36330641
397442
828250
36487625

Ваш IP: 3.239.59.193
19 березня 2024 07:45

Руслан Стефанчук: Візит делегації Норвегії до України — це сигнал солідарності норвезького народу з українцями

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук зустрівся з Президентом Стортингу Королівства Норвегія Масудом Гарахані та Міністеркою закордонних справ Королівства Норвегія Аннікен Гуйтфельд.

Спікер українського Парламенту запевнив, що такий візит у складний для України час є проявом підтримки і солідарності з українським народом.

Зустріч відбулася після відвідування норвезькою делегацією постраждалих містечок Київщини, тож Руслан Стефанчук висловив впевненість у тому, що враження і емоції після побаченого ще більше переконали норвезьких парламентаріїв в нелюдяності агресії рф, а також в героїчному спротиві українського народу.

«Деякі напрямки в цей період для нас продовжують залишатися визначальними, один з них — військова підтримка України. Я знаю, що всі партії Норвегії і майже 80 % норвежців виступають за підтримку України у цій боротьбі. Я знаю, що є високий рівень готовності передання Україні новітнього озброєння для того, щоб перемога настала якомога швидше. Визначальними для нас є питання, пов`язані з протикорабельним та протиповітряним озброєнням», — підкреслив Руслан Стефанчук.

Очільник українського Парламенту закликав підтримати й енергетичний фронт. Україна зацікавлена у співпраці з Норвегією щодо отримання максимальної кількості необхідного газу для наступного опалювального сезону в Україні. 

Також, за його словами, Україна потребує гуманітарної допомоги та  підтримки у фінансовому та економічному секторах.

«Ми маємо зрозуміти одну річ – ми не можемо зупинити війну, яку ми фінансуємо. І тому, спілкуючись з нашими європейськими колегами, я особливо акцентую на зупиненні усіх торговельно-економічних відносин з рф», — наголосив Руслан Стефанчук.

Крім того, він закликав норвезьких колег докласти зусиль для того, щоб припинити панування російської пропаганди, яка сьогодні має вплив.

«Ми, українці, знаємо, що таке жахлива російська пропаганда і дезінформація. Інформація інколи вбиває не гірше, ніж зброя. Тому просив би допомогти вас припинити по всьому світу поширення російської брехні та дезінформації: на телебаченні, в інтернеті та в інших засобах поширення», — зауважив Спікер українського Парламенту.

Крім того, Руслан Стефанчук закликав норвезьких друзів долучатися до відбудови України та, за прикладом інших країн, взяти шефство над відновленням одного з постраждалих регіонів.

«Дуже важливо усвідомлювати той факт, що Україна сьогодні бореться за принципи демократії та свободи у всьому світі. І так, як весь світ об`єднався сьогодні навколо України, її боротьби, переконаний, що дуже символічно, якщо весь світ об`єднається навколо відбудови України», — зауважив Руслан Стефанчук.

Також він закликав Стортинг Норвегії підтримати рішення українського Парламенту та визнати геноцид Українського народу. За його словами, звірства рф в Україні мають бути юридично покарані. Руслан Стефанчук підкреслив, що візит делегації Норвегії до України — це великий сигнал солідарності всього норвезького народу з українцями.

Зі свого боку, Президент Стортингу Масуд Гарахані висловив вдячність Голові Верховної Ради України за запрошення. Він зазначив, що був глибоко вражений побаченим в Бучі та Ірпені.

«Те, що відбулося в Бучі й Ірпені, не повинне відбуватися в Європі у 2022 році. Тому ми тут, щоб передати вам головний сигнал: Норвегія підтримує вас у вашій боротьбі. Україна має перемогти, адже мова йде про майбутнє всієї Європи», — підкреслив Масуд Гарахані.

Міністерка закордонних справ Норвегії Аннікен Гуйтфельд зауважила, що Норвегія допомагає нашій країні гуманітарно, робить внески до програм підтримки України, бере участь в оборонному проєкті Сполученого Королівства, надсилає зброю Україні та додала, що Норвегія готова долучитися до плану відбудови та відновлення України.

«Зараз Норвегія також шукає оптимальну модель для допомоги у відбудові України», — повідомила Аннікен Гуйтфельд.

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.