Пошук по сайту

Архів новин

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
37324432
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
684
30746
65751
37138079
494956
741627
37324432

Ваш IP: 3.137.221.163
25 квітня 2024 01:11

США передали Військово-Морським Силам України патрульні катери берегової охорони класу «Island»

Під час робочого візиту до Сполучених Штатів Америки Президент Петро Порошенко разом з дружиною Мариною Порошенко взяв участь в урочистій церемонії передачі Військово-Морським Силам України двох патрульних катерів берегової охорони класу «Island». 

Під час робочого візиту до Сполучених Штатів Америки Президент Петро Порошенко разом з дружиною Мариною Порошенко взяв участь в урочистій церемонії передачі Військово-Морським Силам України двох патрульних катерів берегової охорони класу «Island». Церемонія відбулася на території бази Берегової охорони США «Балтімор». Сертифікати про передачу техніки у присутності Глави держави підписали Віце-адмірал Берегової охорони США Майкл Макалістер та Командувач Військово-Морських Сил Збройних Сил України Ігор Воронченко.

«Для мене великий привілей бути тут, в Балтіморі. У місці столітніх традицій. У місці, де зберігається морська могутність Сполучених Штатів. Це честь вітати чоловіків та жінок, які служать в Береговій охороні США. Ви виконуєте найвеличнішу місію – захищаєте кордони Батьківщини», - зазначив Петро Порошенко.

«Цей день є ще однією віхою у розвитку стратегічного партнерства між Україною та Сполученими Штатами», - наголосив Глава держави.

Президент також наголосив, що Уряд США, Президент Сполучених Штатів ще раз довели свою тверду позицію щодо охорони міжнародного права, підтримки волелюбних людей у їх прагненні до миру, демократії та незалежності.

«Перші два човни класу «Island» стануть ще однією цеглиною в зміцненні військово-морського альянсу між українським та американським народами»,  - особливо підкреслив Президент, зауваживши, що доповнить цю співрпацю і американська допомога в будівництві командного центру ВМС України в Очакові.

«Сьогоднішня подія ясно показує, що стратегічне партнерство між Україною та Сполученими Штатами є жвавим та продуктивним»,  -  зауважив він.

За словами Глави держави, цей альянс вже глибоко вкорінений у щорічних навчаннях «Сі Бриз», спільно організованих Україною та США у Чорному морі, які цього липня відбулися у 18 раз за участю представників збройних сил 17 країн.

Віце-адмірал Берегової охорони США Майкл Макалістер зауважив, що впродовж останніх двадцяти років Берегова охорона надала 520 активів 75 партнерам за програмою Excess Defense Articles (EDA). «Програма забезпечує взаємовигідну співпрацю з усіма партнерами. Наші міжнародні партнери можуть швидко покращити морську безпеку та обороноздатність. Ці передачі допомагають забезпечити довготривале міжнародне партнерство, що забезпечує глобальну морську безпеку», - зазначив він.

Віце-адмірал Берегової охорони США також наголосив: «Я впевнений, що ці катери також чудово служитимуть у руках ВМС України. В руках кваліфікованих моряків, таких як берегові охоронці США та українські ВМС, катери класу «Island» довели, що вони є різноплановими та ефективними одиницями техніки. Їх команди гарно себе показали у перешкоджанні контрабанді, реагуванні на надзвичайні ситуації, проведенні оборонних операцій та порятунку людей в морях».

Майкл Макалістер також розповів, що в свій час служив командиром на одному з цих кораблів: «Берегова охорона дуже любить ці кораблі».

«Мені трохи сумно дивитись як ці кораблі покидають нашу службу, але ми пишаємось, що вони продовжують бути важливим інструментом світової морської безпеки. Ми з нетерпінням чекаємо на початок процесу передачі та роботу з нашими українськими партнерами для того, щоб доставити ці чудові катери, які так гарно послужили Сполученим Штатам», - сказав Віце-адмірал.

Після урочистої церемонії Глава держави оглянув один із швидкісних катерів, які передані Україні.

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.