Пошук по сайту

Архів новин

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
37240318
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
13315
22103
102239
36975102
410842
741627
37240318

Ваш IP: 18.216.123.120
20 квітня 2024 17:07

У рамках "Великого будівництва" на Вінниччині стартувало масштабне будівництво Ямпільського мосту, - Сергій Борзов

На україно-молдовському кордоні розпочато спорудження Ямпільського мосту в рамках програми Президента України Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Як зазначив Голова обласної державної адміністрації Сергій Борзов, підготовчі роботи на одному із флагманів президентської програми Велике будівництво завершені.

«Підрядна організація починає зводити мостовий перехід через ріку Дністер поблизу Ямполя. Переправа стане довгоочікуваною альтернативою паромній переправі на прикордонному переході «Ямпіль – Косеуць», котра давно не відповідає вимогам часу і реальним потребам жителів держав. Новий міст через Дністер стане ключовим об’єктом транспортного коридору Київ – Кишинів, котрий стане найкоротшим шляхом з центрального регіону України до країн Центральної та Південно-Східної Європи в обхід невизнаної Придністровської республіки», - зауважив очільник область.

Будівництво Ямпільського мосту здійснюється за моделлю «design-build». Це означає, що підрядна організація Група Компаній "Автострада" займається і проєктуванням, і будівництвом. Рішення передбачають найсучасніші методи та технології виконання робіт. Насамперед у частині спорудження майже 700-метрової естакади через Дністер.

Що відбувається на будівельному майданчику?

Роботи на об’єкті ведуться у цілодобовому режимі. Вже пробурено та забетоновано 12 паль, які будуть фундаментом майбутніх опор мосту (на одну опору потрібно 15 паль). Буріння проводиться за допомогою спеціалізованого устаткування, яке може працювати з найскладнішими ґрунтами. Йдеться про дві новітні потужні бурові установки Bauer із глибиною буріння до 50 метрів.

Також на території будівництва завершено монтаж заводу бетонних виробів, виробнича потужність якого сягає 113 м³ на годину. Завод задовольнятиме першочергові потреби у якісному бетоні на етапі ведення бурових робіт та надалі гарантуватиме безперебійну роботу на об’єкті упродовж всього року. Наразі проводяться пускові налагоджувальні роботи.

Підрядник активно концентрує на будівельному майданчику металеві конструкції та супутні матеріали. Так, виготовили вже понад 2500 тонн прогонових будов.

«Повномасштабний комплекс будівельних робіт на об’єкті стартуватиме вже на початку весни із настанням сприятливих погодних умов. Розраховуємо, що у піковий період на проєкті буде задіяно близько 500 працівників та більше ніж 100 одиниць спецтехніки. Завершити будівництво мосту плануємо за два роки, з молдовською стороною узгоджено точку примикання мосту. Невдовзі буде підписано відповідну міжурядову угоду», - повідомив Голова обласної державної адміністрації.

Яким буде міст?

Довжина споруди сягне 1409 метрів, а максимальна висота опор (їх буде 24) – 50 метрів, це на десять метрів вище стандартного 12-поверхового будинку.

Також передбачено спорудження сучасного спільного пункту пропуску.

Під'їздом до нього з української сторони стане автошлях Т-02-02 Могилів-Подільський – Ямпіль – Бершадь – Умань. З іншої сторони він примкне до молдавської траси М2 Кишинів – Сорока.

«Чому будуємо? Наразі транспортний зв’язок між Україною і Молдовою через річку Дністер в області забезпечується мостом, який розміщений у зоні пункту пропуску «Могилів-Подільський – Отач» та мостом в на пункті пропуску «Бронниця - Унгурь», на якому дозволена маса транспортних засобів не перевищує 3,5 тонни, а на прикордонному переході «Ямпіль – Косеуць» працює лише паромна переправа, однак вона давно не відповідає вимогам часу і реальним потребам жителів держав. Фактично весь транспортний потік проходить через міжнародний пункт пропуску «Могилів-Подільський – Отач»- резюмував Сергій Борзов.

#Велике_будівництво

 

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.