Пошук по сайту

Архів новин

Жовтень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
41471453
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
13123
29551
13123
41326672
523591
761908
41471453

Ваш IP: 3.145.81.136
28 жовтня 2024 10:49

Вінниччина долучилась до розширеного засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України

У зустрічі взяли участь Перша заступниця Начальника ОВА Наталя Заболотна, заступники Начальника ОВА Андрій Кавунець, Олександр Піщик, голова Вінницької обласної Ради Вячеслав Соколовий, Вінницький міський голова Сергій Моргунов, депутати місцевих рад.

Під час засідання Президент України Володимир Зеленський представив План перемоги.

«Наші люди – мільйони українців – роблять усе можливе, щоб наша держава вистояла у війні і щоб українське суспільство було захищене від російських ударів. Але є речі, які можуть забезпечити тільки наші партнери. Саме це вказано в Плані перемоги. Це стосується передусім питання геополітичної визначеності для України, а саме – запрошення України в НАТО. Це стосується і зброї, яка може принципово вплинути на характер бойових дій і примусити Росію до миру. Саме тому в Плані перемоги два воєнних пункти – це оборона від російських ударів і стримування Росії»,- зазначив Володимир Зеленський.

Під час зустрічі Перша заступниця Начальника ОВА зауважила, що конгрес – це той демократичний майданчик, де представлені фактично усі гілки влади і це шанс обʼєднати зусилля, працювати над реалізацією Плану. А також лобіювати його у всьому світі, аби наші міжнародні партнери були готовими долучатися до його втілення.

«Це не «забаганка» України, а гарантія безпеки усієї Європи. Ворог нарощує зусилля, створює коаліцію. Війна вже давно вийшла за межі лише двох країн. План перемоги,ініційований Володимиром Зеленським, став основою консолідації наших зусиль. У ньому вказана мета, засоби для її досягнення. Адже мета одна – перемога задля миру, верховенства демократії у світі»,- підкреслила Наталя Заболотна.

За словами посадовиці, важливо донести необхідність підтримки Плану перемоги до іноземних громад, регіонів країн-партнерів та посилити зусилля наших дипломатів.

«Багато наших громад, їхні центри мають міста-побратими, Вінницький регіон має міжнародних регіонів-партнерів. То ж маємо використати цей ресурс на максимум»,- наголосила Наталя Заболотна.

Перша заступниця Начальника ОВА додала, що найближчим часом громади Вінниччини звертатимуться до громад та регіонів-партнерів із різних куточків світу з проханням про підтримку українського Плану перемоги на усіх рівнях.

«Це комплексна взаємодія. Адже цілком зрозуміло, що без перемоги України та встановлення справедливого миру жодна країна не зможе почуватися в безпеці. А сильна та незалежна Україна має потенціал стати гарантом колективної безпеки для всієї Європи! Єдиним голосом! Єдиним фронтом! Працюємо над реалізацією Плану перемоги», - резюмувала посадовиця.

 

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.