Пошук по сайту

Архів новин

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
36738538
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
4071
27120
112354
36455495
648355
828250
36738538

Ваш IP: 3.231.146.172
29 березня 2024 03:25

«Має бути солідарність всього світу, щоб визнати незаконними вибори Російської Федерації в українському Криму», - Андрій Парубій

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій провів зустріч з доповідачем Моніторингового комітету ПАРЄ Еріком-Нільсоном Кроссом. Андрій Парубій привітав пана Кросса з призначенням на посаду співдоповідача Моніторингового комітету по Україні. «Сподіваюсь на нашу довготривалу та плідну співпрацю», - сказав він і подякував за моніторинговий візит до України, адже «експертна допомога ПАРЄ має важливе значення у процесі здійснення всеохоплюючих реформ в Україні».

Голова Верховної Ради України висловив вдячність Парламентській Асамблеї Ради Європи за солідарність з Україною та принципову і послідовну позицію щодо підтримки суверенітету і територіальної цілісності нашої держави, захисту прав людини в тимчасово окупованому Криму та на Сході України. «Ми вдячні за солідарну позицію у питанні збереження санкцій щодо Російської Федерації, - сказав він. - Загроза з боку путінської Росії існує не лише для України, а для усього цивілізованого світу, адже порушена уся система світової безпеки. І сьогодні українські хлопці на передовій захищають не тільки Україну, а й весь світ».

Водночас, Голова Парламенту України висловив здивування позицією Генерального секретаря Ради Європи Турбйорна Ягланда, який привітав російського президента з перемогою на виборах. «Всі громадяни Росії можуть вільно і добровільно використовувати своє право. Але ми здивовані тим, що вибори були проведені на території України, яка сьогодні окупована російськими військами, де проживають і українці, і кримські татари. Ми вважаємо, що має бути солідарність всього світу, щоб визнати незаконними вибори Російської Федерації в українському Криму», - підкреслив Голова Верховної Ради України.

Андрій Парубій під час зустрічі зазначив, що незважаючи на усі труднощі, викликані російською агресією проти України, внутрішні реформи здійснюються у всіх сферах життя: «Ми усвідомлюємо складність завдань реформування країни, але твердо переконані, що їх реалізація є надзвичайно важливою передумовою закінчення збройного протистояння на Сході України та наближення деокупації Криму».

При цьому він запевнив, що «Україна буде надалі йти шляхом реформ, шляхом модернізації, тому що європейський розвиток є головним пріоритетом».

Голова Парламенту наголосив, що «у доволі широкому колі реформ, які наразі реалізуються, одним з основних елементів є боротьба з корупцією». Він розповів про важливі антикорупційні заходи, здійснені за останні роки. Зокрема, створено Національне антикорупційне бюро, Спеціалізована антикорупційна прокуратура, Національне агентство із запобігання корупції, триває робота зі створення спеціалізованого Вищого Антикорупційного Суду України.

Андрій Парубій нагадав, що розпочинає свою роботу Державне бюро розслідувань – орган, який завершить формування нової антикорупційної правоохоронної системи в нашій державі. Одним із ефективних інструментів боротьби з корупцією Голова Парламенту назвав запровадження електронного декларування доходів, витрат та фінансових зобов’язань державних службовців.

Своєю чергою, Ерік-Нільс Кросс наголосив, що «Україна попри війну зробила дуже багато у питанні реформування життя країни».

Сторони обговорили питання адаптації законодавства до норм Європейсько Союзу, йшлося про роботу над новим виборчим законодавством і перспективи ухвалення Виборчого кодексу. «Щодо цього питання  є багато скептиків, але їх було багато і перед першим читанням», - зауважив Андрій Парубій. Система з відкритими списками, яку передбачає проект нового виборчого законодавства, «найбільш вигідна українським громадянам, а не політикам, але шанси ухвалення цього документу – високі».  

Також сторони обговорили питання реформування Українського Парламенту, зокрема  щодо розподілу комітетів. Андрій Парубій зазначив, що це рекомендації Місії Пета Кокса, і повідомив, що ці законопроекти Український Парламент розгляне вже цього тижня.

Сторони обговорили шляхи співпраці Українського Парламенту і Моніторингового комітету ПАРЄ. «Усі рекомендації для нас дуже важливі і повинні бути виконані. Ми розраховуємо на вашу підтримку, бо євроінтеграція – це наша мета, єдиний правильний шлях, яким ми йдемо», - наголосив Андрій Парубій. 

 

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.