Пошук по сайту

Архів новин

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
36750382
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
15915
27120
124198
36455495
660199
828250
36750382

Ваш IP: 3.80.144.110
29 березня 2024 13:22

На захисті безпеки життєдіяльності

Минулого тижня на території Лука-Мелешківської територіальної громади відбулися, відповідно до затвердженого головою райдержадміністрації  розпорядження Плану основних заходів цивільного захисту Вінницького району на 2013 рік, дводенні показові комплексні об’єктові навчання керівного складу та сил цивільного захисту сільської ради на тему «Організація захисту робітників, службовців і населення при виникненні надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру й в умовах можливих актів тероризму і ліквідація їх наслідків. Проведення заходів захисту населення, яке проживає поблизу потенційно небезпечних об’єктів». Одночасно передбачили й проведення тактико-спеціальних навчань невоєнізованих формувань ЦО щодо їхніх дій під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

Отже, першого дня, коли прибиральниця в сільраді отримала штормове повідомлення-попередження, туди терміново прибув командний склад місцевого загону з цивільного захисту на чолі з сільським головою Володимиром Сичем, який керує також і цим підрозділом, і провів необхідний обсяг заходів для стабілізації ситуації, уникнення негативних наслідків од можливої руйнівної сили стихії та мінімізації збитків, завданих нею. На другий день під час комплексного об’єктового тренування керівного складу і сил цивільного захисту агропідприємства імітували пожежу в приміщеннях «Аграна Фрут Лука». До навчань залучили й медперсонал сільської амбулаторії на чолі з керівником медзакладу Олександром Сапсаєм та машину швидкої допомоги – вони, за сценарієм, рятували життя постраждалій. Загалом навчання пройшли на достатньо високому рівні. А методичну і практичну допомогу в підготовці й проведенні надавали начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій Вінницької райдержадміністрації Олексій Ілик спільно з представниками обласного профільного Навчально-методичного центру (керівник – полковник служби ЦЗ Сергій Степанов), начальником обласної служби цивільного захисту підполковником Сергієм Ільченком, співробітниками Вінницьких міських курсів ЦО ІІ категорії: завідувачем Сергієм Дев’ятим, методистом Рустамом Гатаулліним, майстрами виробничого навчання Левом Аніськовим та Іваном Яремчуком.

До речі, такі навчання заплановано проводять раз у три роки на території кожної із сільських чи селищних територіальних громад – у поточному році свою вправність у виконанні завдань для забезпечення цивільного захисту ще мають продемонструвати в Гавришівській, Деснянській, Дорожненській, Лаврівській, Мізяківсько-Хутірській, Сосонській, Стадницькій і Стрижавській. Саме з метою перейняти досвід проведення таких заходів сільських і селищних голів запросили на це показове. Між іншим, наголошувалося, що певна увага буде звертатися на ведення необхідної документації. На сьогодні її належним чином оформили в Якушинцях, Стрижавці, Лука-Мелешківській.

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.