Пошук по сайту

Архів новин

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
37237591
Сьогодні
Вчора
На цьому тижні
Минулого тижня
Цього місяця
Попередній місяць
Весь час
10588
22103
99512
36975102
408115
741627
37237591

Ваш IP: 18.224.51.168
20 квітня 2024 14:05

Система освіти має відповідати викликам сьогодення, тільки в цьому разі вона ефективна, - Михайло Демченко

Відповідно до нового закону, заклади освіти стануть більш відкритими та прозорими, про що свідчитиме наявна у відкритому доступі важлива інформація, така як статут, ліцензії, сертифікати, акредитація програм, органи управління, освітні програми, вакансії тощо. Ще одним елементом прозорості є оприлюднення кошторисів і фінансових звітів про отримані та використані кошти, а також щодо наданої благодійної допомоги.

«Система освіти має відповідати викликам сьогодення, тільки в цьому разі вона ефективна, - наголосив Михайло Демченко. - Сьогодні першочерговою метою педагогічної громади є формування в учнів розуміння єдності й цілісності України як незалежної демократичної держави. Нова школа дасть нам:

- цілісну особистість, усебічно розвинену, здатну до критичного мислення;

- патріота з активною життєвою позицією, який діє згідно з морально-етичними принципами і здатний приймати відповідальні рішення; - інноватора, здатного змінювати навколишній світ, розвивати економіку, конкурувати на ринку праці, вчитися впродовж життя».

У новий закон закладена нова система мотивації та підвищення кваліфікації вчителів. Зокрема, документ передбачає систему добровільної зовнішньої незалежної сертифікації вчителів. Планується, що це буде перевірка педагогів на володіння предметом, уміння спілкуватись з дітьми та використання сучасних методик компетентнісного навчання. Вчителі, які успішно пройдуть сертифікацію, отримуватимуть 20% надбавки до зарплатні.

Новий закон «Про освіту» також передбачає, що кожен навчальний заклад муситиме оприлюднювати інформацію про надходження усіх коштів, а також їхнє призначення. Це сприятиме тому, що батьки бачитимуть, скільки та на що витрачає кошти держава, а також зможуть контролювати використання своїх благодійних внесків.

Багато інших новацій як в системі загальної середньої освіти, так і на усіх інших рівнях – від дошкільної до освіти дорослих включає новий закон.

«Актуальним залишається і питання якості освіти, яка повинна набувати елітарного характеру у найкращому розумінні цього слова, - зазначив Михайло Іванович. - Надзвичайно важливим й надалі є здійсненням національно-патріотичного виховання дітей та учнівської молоді. У районі поетапно здійснюється реформування освітньої моделі навчальних закладів, першочерговими кроками якої є за сприянням органів місцевого самоврядування, громадськості створення закладів нового типу, освітніх округів та опорних шкіл. Лише спільно, разом ми зможемо реалізовувати в суспільстві стандарти ставлення до освіти як до стратегічного напрямку життя і розвитку України. Ми повинні змінюватись самі і поступово впроваджувати нові реформи, щоб жити краще. А майбутнє нам віддячить за спільні зусилля, за нашу спільну працю», - наголосив голова райдержадміністрації Михайло Демченко.

Вас може зацікавити:

Вінницька районна державна адміністрація

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International. Використання будь-яких матеріалів, що опубліковані на цьому сайті, дозволяється при умові зазначення посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на офіційний сайт Вінницької райдержадміністрації www.vinrda.gov.ua.